Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DrKW για ΟΤΕ: ”Five reasons to be bullish”

Την τιμή-στόχο των 19,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνει η Dresdner Kleinwort Wasserstein σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου και τίτλο ”Πέντε λόγοι αισιοδοξίας”.

DrKW για  ΟΤΕ: ”Five reasons to be bullish”
Την τιμή-στόχο των 19,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνει η Dresdner Kleinwort Wasserstein σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου και τίτλο ”Πέντε λόγοι αισιοδοξίας”.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο, οπότε και εξέδωσε ανάλυση με σύσταση ”buy” τόσο για τη μετοχή του ΟΤΕ όσο και για της Cosmote και οι δυο τίτλοι έχουν ενισχυθεί κατά 10% και 15% αντίστοιχα.

Προτρέπει δε σε παραμονή και στους δύο τίτλους, παρά την προαναφερθείσα άνοδο.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ η DrKW εντοπίζει πέντε διαφορετικούς λόγους για τους οποίους και διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται με μόλις 15% premium έναντι των ανταγωνιστών του της σταθερής τηλεφωνίας,

Εκτιμά, όμως, πως περισσότερο δικαιολογημένο είναι ένα premium της τάξης του 30%, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει και τη μείωση του κόστους που θα επέλθει από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ως τρίτο λόγο η DrKW αναφέρει πως καθώς εισερχόμαστε στον Δεκέμβριο η αποτίμηση του χάσματος στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας θα περιορισθεί καθώς θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες προβλέψεις με ορίζοντα τριετίας όσον αφορά σε επιπλέον περικοπές κόστους μετά την εθελουσία έξοδο του προσωπικού.

Ο τέταρτος λόγος σύμφωνα με τον ξένο οίκο οφείλεται στην θυγατρική του ΟΤΕ, την Cosmote, η οποία και εκτιμά πως θα ανακοινώσει αυξημένη κερδοφορία για το τρίτο τρίμηνο του έτους, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων.

Τέλος, αναφέρεται στο γεγονός ότι ο ΟΤΕ παραμένει υποψήφιος στόχος εξαγοράς, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση για τη μετοχή είναι ξεκάθαρα έντονη, ενώ σε αντίθεση με άλλες εταιρίες ο βασικός μέτοχος, το ελληνικό δημόσιο έχει κίνητρα ώστε να πουλήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v