Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Ισχυρό το 9μηνο για ΕΛΠΕ - Motor Oil

Ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου αναμένει η Εθνική Χρηματιστηριακή ότι θα ανακοινώσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil εντός της εβδομάδας, λόγω των ισχυρών περιθωρίων στη δραστηριότητα της διύλισης στο τρίτο τρίμηνο.

Εθνική ΑΧΕ: Ισχυρό το 9μηνο για ΕΛΠΕ - Motor Oil
Ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου αναμένει η Εθνική Χρηματιστηριακή ότι θα ανακοινώσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 99% σε ετήσια βάση, στα 83 σεντς (37 σεντς στο τρίμηνο) για τα Ελληνικά Πετρέλαια, λόγω των εξαιρετικών περιθωρίων στη δραστηριότητα της διύλισης στο τρίτο τρίμηνο. Τα περιθώρια διύλισης για την περιοχή της Μεσογείου αναμένεται να ενισχυθούν κατά 27%, στα 7,9 δολάρια το βαρέλι, στο τρίμηνο.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ισχυρή κερδοφορία στο τρίμηνο θα πυροδοτήσει αναβαθμίσεις στις εκτιμήσεις κερδοφορίας για ολόκληρο το έτος. Επισημαίνεται ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου την Τετάρτη.

Αναφορικά με τη Motor Oil, η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο εννεάμηνο θα διαμορφωθούν σε 85 σεντς στο εννεάμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 98 σεντς σε ολόκληρη την οικονομική χρήση του 2005.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι πωλήσεις της Motor Oil στο τρίτο τρίμηνο θα διαμορφωθούν σε 1.850.000 μετρικούς τόνους με μέσο περιθώριο διύλισης στα 9,3 δολάρια ανά βαρέλι. Όσον αφορά στο προμέρισμα που έχει δηλώσει ότι θα διανείμει η Motor Oil έως το τέλος του έτους, η χρηματιστηριακή το υπολογίζει στα επίπεδα του 2004, στα 20 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v