Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CosmΟΤΕ: Προβλέψεις από Proton για γ΄ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη ενισχυμένα κατά 5,7% στα 93,4 εκατ. ευρώ, EBITDA αυξημένα κατά 10,7% και έσοδα ύψους 513,2 εκατ. ευρώ προβλέπει η Proton Securities πως θα εμφανίσει η CosmΟΤΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

CosmΟΤΕ: Προβλέψεις από Proton για γ΄ τρίμηνο
Καθαρά κέρδη ενισχυμένα κατά 5,7%, στα 93,4 εκατ. ευρώ, προβλέπει η Proton Securities πως θα εμφανίσει η CosmΟΕΤ στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

Η CosmΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης στις 14 Νοεμβρίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά τα EBITDA της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα φτάσουν στα 214,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 10,7%, με τα έσοδα να παρουσιάζουν αύξηση 14,3% στα 513,2 εκατ. ευρώ.

Για την αγορά της Ελλάδας η χρηματιστηριακή διευκρινίζει πως ελλείψει των εσόδων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των σχετικών εξόδων, αναμένει σχετικά ”χαμηλά” έσοδα (αυξημένα κατά 2,7% στα 428,1 εκατ. ευρώ), με πολύ καλό όμως περιθώριο EBITDA (+0,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι).

Παράλληλα, αναμένει ”ισχυρές” επιδόσεις από την αγορά της Αλβανίας, ενώ επισημαίνει πως στο τρίμηνο του 2005 είναι η πρώτη φορά που η CosmΟΤΕ θα ενοποιήσει τις GloBul, CosmoFon και CosmoRom, με τις δύο πρώτες να ενοποιούνται πλήρως στο τρίμηνο.

Εξάλλου, η Proton Securities επισημαίνει πως οι εξελίξεις γύρω από τις εξαγορές έχουν οδηγήσει γενικότερα τον κλάδο υψηλότερα στην Ευρώπη, με τη μετοχή της CosmΟΤΕ να μην αποτελεί βέβαια εξαίρεση, έχοντας καταγράψει άνοδο 9,2% στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις.

”Η μετοχή της CosmΟΤΕ διαπραγματεύεται υψηλότερα από την τιμή-στόχο των 17,10 ευρώ που έχουμε θέσει, ωστόσο διατηρούμε τη σύσταση ”neutral” εν όψει της ανακοίνωσης των μεγεθών” σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Σημειώνεται πως η μετοχή της CosmΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στα 18,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v