Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 9μηνο (upd)

Κατά 90,6%, και συγκεκριμένα στα 240,6 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αυξηθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο του 2005, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποιήσε το euro2day.gr. Αύξηση 53,9% στα EBITDA και 35,6% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών προβλέπουν οι αναλυτές.

ΕΛΠΕ: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 9μηνο (upd)
Με σημαντική αύξηση της τάξης του 90,6% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κλείσει το εννεάμηνο του 2005 για τον όμιλο των ΕΛΠΕ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το euro2day.gr.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το εννεάμηνο στις 9 Νοεμβρίου.

Με βάση τις μέσες εκτιμήσεις τριών χρηματιστηριακών, τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ αναμένεται να φτάσουν στο εξεταζόμενο διάστημα στα 240,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 127,5 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2004.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις τοποθετούν τα EBITDA κατά 53,9% υψηλότερα, και συγκεκριμένα στα 511,5 εκατ. ευρώ, από 334,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 35,7%, διαμορφούμενος στα 4,683.1 δισ. ευρώ, συγκριτικά με 3,457 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Από την πλευρά της η HSBC, όπως αναφέρει σε ειδική της έκθεση με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου, στο σύνολο του εννεαμήνου ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των ΕΛΠΕ αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 40% και να φτάσει στα 4,8 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των σημαντικά αυξημένων τιμών του αργού πετρελαίου (ενισχύθηκαν κατά 47,6% σε ετήσια βάση).

Για τα ενοποιημένα EBITDA ο οίκος προβλέπει αύξηση 55% στο εννεάμηνο, καθώς τα τοποθετεί στα 520 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 94%, στα 248 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, και όσον αφορά ειδικότερα στο τρίτο τρίμηνο του 2005, η Proton Securities προβλέπει ότι τα έσοδα των ΕΛΠΕ θα παρουσιάσουν αύξηση 49,8% και θα φτάσουν στα 1,85 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA των Πετρελαίων την ίδια περίοδο εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 60%, στα 212,7 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 106,9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 48 εκατ. ευρώ πέρυσι.

”Εκτιμούμε ότι τα έσοδα των ΕΛΠΕ θα προέλθουν για μία ακόμη φορά κυρίως από τον τομέα των διυλιστηρίων, λόγω των υψηλών περιθωρίων διύλισης και των τιμών του πετρελαίου, που έφτασαν σε νέα υψηλά στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου”, επισημαίνει η Proton Securities.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι το διυλιστήριο του Ασπροπύργου ήταν εκτός λειτουργίας για ορισμένες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, λόγω εργασιών συντήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v