Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beta: Προς τα ”μεσαία” κοιτούν οι ξένοι θεσμικοί

Περισσότερο Upside potential έως το τέλος του χρόνου ”βλέπει” η Beta AXEΠΕΥ στο μηνιαίο της report, ενώ εκτιμά πως το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών θα κατευθυνθεί τώρα στο μεσαίο χώρο, μετά και την υπεραπόδοση των τραπεζών.

Beta: Προς τα ”μεσαία” κοιτούν οι ξένοι θεσμικοί
Στα ”μεσαία” που εμφανίζουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και που έχουν σημαντικά υποαποδώσει έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών εκτιμά η Beta ΑΧΕΠΕΥ ότι θα κατευθυνθεί το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών, ενώ πιστεύει πως οι μεταρρυθμίσεις και τα επιτυχή επιχειρηματικά μοντέλα υπόσχονται περισσότερο upside potential για το υπόλοιπο του έτους.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο μηνιαίο της report με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου, οι αποτιμήσεις των τραπεζών μετά το πρόσφατο ράλι φαίνονται τώρα απαιτητικές. Η Beta αρέσκεται σε εταιρίες τροφίμων και ποτών με διαφοροποιημένες δραστηριότητες, όπως η Δέλτα, η Coca Cola 3E και η Chipita.

Οι επενδυτές είναι πιθανό να λάβουν υπόψη τους την ελκυστική αποτίμηση της Cosmote, καθώς και τη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στις εταιρίες Internet, όπως η Forthnet και η Hellas on Line, επισημαίνεται.

Καθώς η ελληνική κυβέρνηση προχωρά τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρει η Beta, ”εκτιμάμε ότι ελληνικές μετοχές με ηχηρά θεμελιώδη και εξαίρετες προοπτικές ανάπτυξης θα συνεχίσουν να ευημερούν”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, τονίζοντας πως το ”κύμα” αυτό δεν έχει ακόμη φτάσει στην Ελλάδα. ”Κατά την άποψή μας, είναι μόνο θέμα χρόνου να υπάρξει και στην Ελλάδα αντίστοιχη τάση”, αναφέρεται στο report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v