Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σίγμα: Τιμές-στόχοι για ΓΕΚ και Τέρνα

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΓΕΚ στα 5,5 ευρώ, από τα 4,7 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” και σε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Τέρνα με τιμή–στόχο τα 7,4 ευρώ και την ίδια σύσταση προχώρησε η Σίγμα Securities με έκθεσή της στις 3/11.

Σίγμα: Τιμές-στόχοι για ΓΕΚ και Τέρνα
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΓΕΚ στα 5,5 ευρώ, από τα 4,7 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” και σε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Τέρνα με τιμή–στόχο τα 7,4 ευρώ και την ίδια σύσταση προχώρησε η Σίγμα Securities, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

Η μετοχή της ΓΕΚ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (3 Νοεμβρίου) στα 4,80 ευρώ και της Τέρνα στα 6,30 ευρώ.

Ειδικότερα, στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι κατασκευές αλλά και ο τομέας της αιολικής ενέργειας είναι οι δύο παράγοντες που θα αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία της Τέρνα στο 2006.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τομέα των κατασκευών, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι σε εγχώριο επίπεδο αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση υψηλότερη του μέσου ευρωπαϊκού όρου από το 2006 και μετά.

Για την Τέρνα εκτιμά πως θα καταφέρει να διατηρήσει το μερίδιο που κατέχει στην αγορά (γύρω στο 8%) τα ερχόμενα χρόνια, λόγω των ικανοτήτων της, της χρηματοοικονομικής της ισχύος, αλλά και της συμμετοχής της σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα.

Σχετικά με τον τομέα της αιολικής ενέργειας, η Σίγμα Securities επισημαίνει ότι η Τέρνα έχει παρουσία στην εν λόγω αγορά από το 2000, με τη δυναμικότητά της να έχει φτάσει σήμερα στα 65MW, η οποία και αναμένεται να ενισχυθεί στα 200 MW μέχρι το τέλος του 2006 και με συμβολή στα EBITDA κατά 21% στο 2005, κατά 38% στο 2006 και κατά 41% στο 2007.

”Η ΓΕΚ αποτελεί έναν συνδυασμό των προαναφερθέντων, συμπεριλαμβανομένης όμως και της αξίας που προκύπτει από την αγορά του real estate και της αξίας της Ήρων” αναφέρει η Σίγμα Securities, που επισημαίνει πως ο όμιλος αποτελεί ουσιαστικό μακροπρόθεσμο ”παίκτη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v