Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο στη Νέα Υόρκη από την Capital Link

Συνέδριο με θέμα τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πραγματοποιεί την επόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η Capital Link.

Συνέδριο στη Νέα Υόρκη από  την Capital Link
Mεγάλη επιτυχία προδικάζεται να έχει το 7ο επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη περιστοιχιζόμενο από τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικοποιήσεων κ. Λουκά Παπάζογλου και το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Πάνο Λειβαδά, το Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, το Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κύριο Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τους επικεφαλείς σημαντικών Ομίλων.

Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola HBC, κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Πάνος Καβουλάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Βασίλης Νειάδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Τάσος Φιλιππάκος, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,κ. Πάνος Τσουπίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Οικονομικός Διευθυντής της S & B Βιομηχανικά Ορυκτά κ. Σωτήρης Χατζίκος, ο επικεφαλής των Investor Relations του ΟΤΕ κ. Δημήτρης Τζελέπης. Επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Global Finance κ. Μιχάλης Μαδιανός και ο κ. Φίλιπ Κωστελέτος, Senior Partner της Texas Pacific Group η οποία θα παρουσιάσει την επένδυσή της στην Ελλάδα με την εξαγορά της ΤΙΜ Ελλάς.

Θέμα του Συνεδρίου είναι οι επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύσσωμη η Αμερικανική επενδυτική κοινότητα υποδέχεται τον Υπουργό και την ελληνική αποστολή δεδομένου ότι το Συνέδριο οργανώνεται με τη συνεργασία: του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, τεσσάρων μεγάλων επενδυτικών οίκων (Citigroup Capital Markets, Credit Suisse First Boston, Merrill Lynch, Morgan Stanley), του Business Council for International Understanding (οργανισμός που προωθεί διακρατικές εμπορικές σχέσεις)και του New York Association for International Investments, (οργανισμός που έχει ως μέλη του Διαχειριστές Χαρτοφυλακίων που επενδύουν εκτός Αμερικής, και της οποίας Πρόεδρος είναι ο Henri de Vismes, πρώην επικεφαλής του International Investments της Citigroup). Ο συνδυασμός αυτός εγγυάται μοναδική πρόσβαση σε στοχευμένο και εκλεκτό κοινό διεθνών επενδυτών.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διοργανώνει τη παραμονή ειδικό δείπνο προς τιμή του Υπουργού κ. Αλογοσκούφη και της ελληνικής αποστολής, ενώ την ημέρα του Συνεδρίου παραχωρεί στον Υπουργό το ”closing bell” δηλαδή το καμπανάκι με το οποίο κλείνει η Συνεδρίαση της Ημέρας. Τιμώντας την Ελλάδα και τον Υπουργό το Χρηματιστήριο θα αναρτήσει την ελληνική σημαία δίπλα στην αμερικανική και στη σημαία του Χρηματιστηρίου.

Η τελετή του closing bell στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τυγχάνει μεγίστης ακροαματικότητας παγκοσμίως δεδομένου ότι αναμεταδίδεται ζωντανά από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Οι 4 επενδυτικές Τράπεζες θα συμβάλουν στη προσέλκυση υψηλού επιπέδου επενδυτών και επιχειρηματιών και θα οργανώσουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις εταιριών με επενδυτές. Επίσης στα πλαίσια του Συνεδρίου ο Vice Chairman και ανώτατα στελέχη της Merrill Lynch διοργανώνουν μεσημεριανό γεύμα προς τιμή του Υπουργού και της Ελληνικής αποστολής.

Κύριοι χορηγοί του Συνεδρίου είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Global Finance. Χορηγοί είναι ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η ΤΙΜ HELLAS, η S & B Βιομηχανικά Ορυκτά, η Texas Pacific Group, η Coca Cola HBC, o OTE, η ΕΑΒ και η Νεοχημική.

Το Συνέδριο τυγχάνει πάντα ευρύτατης προβολής από τα ΜΜΕ και τα διεθνή financial media τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Media Sponsors είναι όπως κατά παράδοση και φέτος, ο διεθνής οίκος Institutional Investor, οι Financial Times και Fοrbes.

Τη παραμονή του Συνεδρίου, ο κύριος Christopher Forbes, Chairman του οίκου Forbes, διοργανώνει πρόγευμα προς τιμή του Υπουργού.

Προγραμματίζονται επίσης συνεντεύξεις με το Bloomberg και CBS Market Watch. Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν ανταποκριτές σημαντικών ΜΜΕ όπως Wall Street Journal, Business Week, New York Times κλπ.

Σημαντική επίσης είναι και η συμβολή της ομογενειακής επιχειρηματικής κοινότητος δεδομένου ότι όλοι οι σημαντικοί Ελληνο-Αμερικανικοί οργανισμοί -Hellenic American Chamber of Commerce, American Hellenic Institute, Hellenic American Bankers Association και US-Greece Business Council – στηρίζουν ενεργά το Συνέδριο, συνεργαζόμενοι με την Capital Link.

Από ελληνικής πλευράς χορηγοί επικοινωνίας είναι ο Εθνικός Κήρυξ, η National Greek TV, το περιοδικό ΚΕΦΑΛΑΙΟ, το Insider και euro2day.gr

Στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί το κέντρο της Αμερικανικής και της παγκοσμίου οικονομίας, είναι η πρώτη φορά αφ’ότου ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση που πραγματοποιείται οργανωμένη συλλογική προβολή της ελληνικής οικονομίας και επιχειρήσεων σε ανώτατο επίπεδο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη κατάλληλη χρονική στιγμή για τη πληροφόρηση των ξένων και τη προσέλκυση επενδυτών μετά την εξαγγελία των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων, των διαρθρωτικών αλλαγών και των πρόσφατων ιδιωτικοποιήσεων.



Το Συνέδριο της Capital Link έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τη παρουσίαση των εξελίξεων και των προοπτικών της Ελληνικής Οικονομίας, Κεφαλαιαγοράς και Επιχειρήσεων σε επενδυτές των ΗΠΑ.

H Capital Link, δραστηριοποιείται στον τομέα των Σχέσεων με Επενδυτές και Επενδυτικής Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communications). Έχει οργανώσει ένα από τα πιο εκτεταμένα και αποτελεσματικά δίκτυα προβολής των Ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων σε διεθνείς επενδυτές. Συνέβαλλε αποφασιστικά στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Χρηματιστηρίων Αθηνών και Νέας Υόρκης. Οργάνωσε τις εκδηλώσεις για την εισαγωγή του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1998.

Η Capital Link συνεργάζεται στενά με τα 3 Αμερικανικά Χρηματιστήρια (New York Stock Exchange,American Stock Exchange, Nasdaq) καθώς και με πολλές εταιρίες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη – ακόμα και τη Χιλή. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο της ναυτιλίας εκπροσωπώντας τις περισσότερες ναυτιλιακές εταιρίες ελληνικών συμφερόντων εισηγμένες στα Αμερικανικά Χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v