Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eγνατία: Εκτιμά περιθώριο ανόδου 9% για Γ.Δ.

Περιθώριο ανόδου 9% για το Γενικό Δείκτη και 9,7% για τον FTSE 20 δίνει η Eγνατία Finance στο μηνιαίο report της (Νοέμβριος 2005), χαρακτηρίζοντας ως υγιή αντίδραση την υποχώρηση της αγοράς κατά 2,2% τον Οκτώβριο. Παράλληλα εκτιμά ότι τα EPS 2005 των εταιριών του Γ.Δ. θα αυξηθούν κατά 34,5%.

Eγνατία: Εκτιμά περιθώριο ανόδου 9% για Γ.Δ.
Περιθώριο ανόδου 9% για το Γενικό Δείκτη και 9,7% για τον FTSE 20 δίνει η Eγνατία Finance στο μηνιαίο report της (Νοέμβριος 2005), χαρακτηρίζοντας ως υγιή αντίδραση την υποχώρηση της αγοράς κατά 2,2% τον Οκτώβριο.

Παράλληλα προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών του Γενικού Δείκτη θα τρέξουν με ρυθμό 34,5% το 2005 και 27,2% το 2006.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, η πρόσφατη υποχώρηση του Χ.Α. κατέστησε ορισμένους ελκυστικούς τίτλους, οι οποίοι και αναμένεται να προσελκύσουν σύντομα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μεταξύ των τραπεζικών τίτλων η Εγνατία Finance αναφέρει ως top pick τις μετοχές της Εθνικής και της Αγροτικής Τράπεζας. Σε ό,τι αφορά την Εθνική, κρίνει πως η πρόσφατη υποχώρηση της μετοχής δεν συνδέεται με θεμελιώδη μεγέθη, ενώ για την Αγροτική τονίζει πως διαθέτει το υψηλότερο περιθώριο ανόδου, βάσει των εκτιμήσεών της.

Ξεχωριστή αναφορά πράγματοποιεί για τη Motor Oil και την 3E. Για την πετρελαϊκή εταιρία τονίζει τη νέα τιμή-στόχο των 21 ευρώ και τη σύσταση ”buy”, ενώ για την 3Ε υπογραμμίζει ότι παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της.

Με θετικά σχόλια αναφέρεται και για τον ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας την επιτυχία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η οποία και ”ικανοποίησε τα ξένα funds”. Για τη μετοχή του οργανισμού θέτει τιμή-στόχο τα 18,3 ευρώ και σύσταση ”Accumulate”.

Παράλληλα, μεταξύ των εισηγμένων που συνεχίζει να προτιμά συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές: Τιτάν, Τεχνική Ολυμπιακή, Folli Follie, Αttica Group, Μαΐλλης, Frigoglass, Notos, Σαράντης, Cardico και Jumbo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v