Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Κρίσιμος ο τζίρος για την πορεία του ΓΔ

Αύξηση της προσφοράς υψηλότερα των 3.350 μονάδων ”βλέπει” η Εμπορική Χρηματιστηριακή σε τεχνική της ανάλυση (3/11/2005) για τον Γ.Δ. Αν δεν αυξηθεί άµεσα ο όγκος συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις, θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη η ανοδική τάση, επισημαίνει η χρηματιστηριακή που προτείνει (υπό προϋποθέσεις) τοποθετήσεις σε τίτλους όπως ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie.

Εμπορική: Κρίσιμος ο τζίρος για την πορεία του ΓΔ
Αύξηση της προσφοράς υψηλότερα των 3.350 μονάδων ”βλέπει” η Εμπορική Χρηματιστηριακή σε τεχνική της ανάλυση με σημερινή ημερομηνία για τον Γ.Δ.

Αν δεν αυξηθεί άµεσα ο όγκος συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις, θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη η ανοδική τάση, µε πιθανότερο αποτέλεσµα τη διατήρηση των αυξηµένων διακυµάνσεων γύρω από τις 3.300 µονάδες, επισημαίνει η Εμπορική.

Λαµβάνοντας υπόψη ότι από τις 3.350 µέχρι τις 3.410 µονάδες εντοπίζονται διαδοχικές αντιστάσεις, οι οποίες για να ξεπεραστούν θα απαιτηθεί αυξηµένος όγκος συναλλαγών, είµαστε επιφυλακτικοί για τη δυνατότητα επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης άµεσα, χωρίς να προηγηθεί µια νέα συσσώρευση τιµών προς τις 3.310-3.300 µονάδες.

Οι τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις συνοδεύτηκαν από µέτριες συναλλαγές, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα ”ευάλωτη” την ισχύουσα ανοδική κίνηση, λέει η Εμπορική. Οι αντιστάσεις βρίσκονται στις 3.353, 3.393, 3.422 και 3.490 µονάδες, ενώ επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στις 3.307, 3.288, 3260, 3.211 και 3.168 µονάδες, τονίζεται στην ανάλυση.

Συµπερασµατικά, αναφέρει η Εμπορική, για τον βραχυπρόθεσµο ορίζοντα θεωρούµε ότι η ευρύτερη περιοχή των 3.350 µονάδων θα δώσει την ευκαιρία ”κλειδώµατος” γρήγορων κερδών, σε µετοχές που πρόσφεραν

σηµαντικές αποδόσεις το τελευταίο διάστηµα.

Παράλληλα, θεωρεί ότι αρκετές µετοχές που ανήκουν στον FT 20, όπως π.χ. ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ, και τα Folli Follie, έχουν υποχωρήσει σηµαντικά σε βραχυχρόνιο ορίζοντα και η προσέγγιση αξιόλογων στηρίξεων θα δώσει την ευκαιρία για σταδιακές επανατοποθετήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v