Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Κύπρου: Αναπροσαρμογή τιμής από UBS

Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στις 3,43 κυπριακές λίρες (7,19 δολάρια), λόγω των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου, προχώρησε η UBS, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εννεαμήνου της τράπεζας και επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”buy1”. Τα 5,10 ευρώ και σύσταση ”buy” διατηρεί η Εγνατία.

Τράπεζα Κύπρου: Αναπροσαρμογή τιμής από UBS
Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου λόγω των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της προχώρησε η UBS με έκθεσή της στις 3 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”buy1”.

Η νέα τιμή-στόχος είναι στις 3,43 κυπριακές λίρες (7,19 δολάρια), από τις 3,72 κυπριακές λίρες (7,79 δολάρια) προηγουμένως, ενώ η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 4,40 ευρώ.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει πως τα μεγέθη εννεαμήνου της Τράπεζας Κύπρου καταδεικνύουν ”ισχυρή” και διατηρήσιμη βελτίωση της κερδοφορίας.

Επισημαίνει επίσης πως τα μεγέθη εννεαμήνου είναι ανάλογα των προβλέψεών της και ως εκ τούτου δεν προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της.

Ωστόσο, αναμόρφωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή, ώστε να συμπεριλάβει τον αριθμό των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις της UBS για τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας Κύπρου για το 2005 αναπροσαρμόστηκαν στις 0,14 κυπριακές λίρες, από 0,15 κυπριακές λίρες πριν, για το 2006 στις 0,18 κυπριακές λίρες από 0,20 πριν και για το 2007 στις 0,24 κυπριακές λίρες από 0,28 κυπριακές λίρες πριν, γεγονός που οδήγησε και στην αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου.

Εξάλλου, σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου και τίτλο ”Ισχυρά μεγέθη εννεαμήνου, ανάλογα των προβλέψεων”, η Εγνατία Finance επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου και την τιμή-στόχο των 2,90 κυπριακών λιρών (5,10 ευρώ), που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v