Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια

Θετικά εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κυρίως λόγω των ”ισχυρών” επιδόσεων των διεθνών αγορών, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι η αναζήτηση ”ευκαιριών” ενδέχεται να πυροδοτήσει ένα νέο momentum στην αγορά.

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό άνοιγμα, για μια ακόμη συνεδρίαση αναμένει η Marfin Analysis, το οποίο –όπως εξηγεί– θα είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των ισχυρών επιδόσεων των διεθνών αγορών.

Η Proton Securities εκτιμά πως στις ξένες αγορές οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους, μεταξύ άλλων, στην απόφαση της FED για τα επιτόκια, η οποία και αναμένεται ότι θα τα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά η Proton Securities προβλέπει ότι θα συνεχίσει να αναζητά κατεύθυνση από την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η αναζήτηση ”ευκαιριών” ενδέχεται να πυροδοτήσει ένα νέο momentum στη Σοφοκλέους και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο εν όψει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τη χθεσινή θετική συνεδρίαση στη Wall, ενώ σε ανάλογη κίνηση προβλέπει ότι θα επιδοθεί και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη της τάξης του 1% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους βοηθήθηκε από τη θετική ψυχολογία που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επιπλέον, η Marfin Analysis προσθέτει ότι η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ επισημαίνει ότι σε μηνιαία βάση ο Γενικός Δείκτης έχει υπεραποδώσει οριακά έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα πως είναι περισσότερο ”αμυντικός”, όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της ισχυρής διόρθωσης στις αρχές του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v