Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Υψηλότερη τιμή για Motor Oil

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Motor Oil στα 21 ευρώ, από τα 17,3 ευρώ πριν, προχώρησε στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία Finance, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”buy”. Αλλαγή συστάσεων για Attica Συμμετοχών, Jumbo και ΟΠΑΠ, ”under review” η Chipita.

Εγνατία: Υψηλότερη τιμή για Motor Oil
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Motor Oil στα 21 ευρώ, από τα 17,3 ευρώ πριν, προχώρησε στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία Finance (με τίτλο ”Περιορισμένο το περιθώριο πτώσης, συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις”), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”buy”.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή και σε ξεχωριστό της report (με ημερομηνία 31/10) η αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Motor Oil είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων αναμενόμενων περιθωρίων διύλισης.

Ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το τρίτο τρίμηνο του έτους θα είναι ιδιαίτερα ”ισχυρό” για την Motor Oil και συγκεκριμένα λόγω των υψηλών περιθωρίων κέρδους τον Αύγουστο και κυρίως τον Σεπτέμβριο, όπως εξηγεί.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Motor Oil κατά 20% για το 2005, κατά 9% για το 2006 και κατά 12% για το 2007.

Παράλληλα, στο εβδομαδιαίο της report η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών σε ”accumulate” από ”buy”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 3,8 ευρώ.

Επίσης, αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ”accumulate” από ”hold”, επαναδιατυπώνοντας τα 25 ευρώ, ενώ αναβάθμισε σε ”buy” από ”accumulate” τη μετοχή της Jumbo, διατηρώντας αμετάβλητα τα 10,9 ευρώ.

Επιπλέον, έθεσε ”under review” τη μετοχή της Chipita, ενώ υπενθυμίζει πως έχει θέσει την τιμή-στόχο των 18,3 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Ενημερώνει ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση τόσο της σύστασης όσο και της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Γερμανός.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς, η χρηματιστηριακή εκλαμβάνει την πρόσφατη διόρθωση ως μια υγιή αντίδραση, η οποία και βοηθάει στη συσσώρευση των τιμών.

Αναφέρει δε πως συνεχίζει να προτιμάει το ελληνικό χρηματιστήριο λόγω του ισχυρού θεμελιώδους outlook, το οποίο και αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Σε αυτό το σημείο η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ύστερα από συνεχείς ανοδικές αναθεωρήσεις τους τελευταίους 9 μήνες προβλέπει πως τα κέρδη ανά μετοχή θα καταγράψουν αύξηση 33% για το 2005 και 27% για το 2006, σημαντικά υψηλότερα από τα κέρδη ανά μετοχή του μέσου όρου των ευρωπαϊκών αγορών, για τα οποία προβλέπει αύξηση 14,7% στο 2005 και 15,7% στο 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v