Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: ”Αγοραστική ευκαιρία” λέει η CSFB

”Αγοραστική ευκαιρία” στα τρέχοντα επίπεδα χαρακτηρίζει η CSFB τη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 30 ευρώ, αλλά και τη σύσταση ”outperform”. Προβλέπει προμέρισμα 0,50 ευρώ.

ΟΠΑΠ: ”Αγοραστική ευκαιρία” λέει η CSFB
”Αγοραστική ευκαιρία” στα τρέχοντα επίπεδα χαρακτηρίζει η CSFB τη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 30 ευρώ, αλλά και τη σύσταση ”outperform”.

Η CSFB αναφέρει πως η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει υποχωρήσει κατά 12%, στα 23,74 ευρώ από τα υψηλά των 26,90 ευρώ της 7ης Σεπτεμβρίου 2005.

Ο ξένος οίκος εκτιμά πως η εν λόγω πτώση είναι αποτέλεσμα των ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά στις αλλαγές για την ενδυνάμωση του ”Πάμε Στοίχημα”.

Επίσης, συμπληρώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα έχει προεξοφληθεί ότι δεν θα επέλθουν αλλαγές στο ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ επισημαίνει πως εάν όντως δεν διαφοροποιηθεί το παιχνίδι η ”δίκαιη τιμή” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 23,60 ευρώ, έναντι της τρέχουσας τιμής των 23,74 ευρώ (τιμή κλεισίματος της 27ης Οκτωβρίου).

Σε αυτό το πλαίσιο η CSFB εκτιμά πως στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή του ΟΠΑΠ αποτελεί ”αγοραστική ευκαιρία”.

Εξάλλου, αναφέρει πως προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το 2005 κατά 8,3%, λαμβάνοντας υπόψη της ότι δεν θα συμπεριληφθούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” αφενός και αφετέρου ότι δεν θα επέλθουν άλλες αλλαγές στο παιχνίδι μέχρι τον Ιανουάριο του 2006.

Ωστόσο, τονίζει πως διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 30 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα και όσον αφορά στα μεγέθη τρίτου τριμήνου του Οργανισμού, η CSFB προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα παρουσιάσουν αύξηση 21,8%, διαμορφούμενα στα 105,7 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα σημειώνει πως ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v