Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΑΡΑΚ: Νέα τιμή τα 2,21 ευρώ από την Πεντεδέκας

Σε αύξηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή της ΜΑΡΑΚ στα 2,21 ευρώ, από τα 2,14 ευρώ πριν, προχωρά με σημερινή μελέτη του το Τμήμα Ανάλυσης της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση για ”αγορά”. Για το 2005 αναμένει χαμηλότερα αποτελέσματα, ωστόσο επισημαίνει ότι διατηρούνται οι προοπτικές ανάληψης έργων από την εταιρία.

ΜΑΡΑΚ: Νέα τιμή τα 2,21 ευρώ από την Πεντεδέκας
Σε αύξηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή της ΜΑΡΑΚ στα 2,21 ευρώ, από τα 2,14 ευρώ πριν, προχωρά με σημερινή μελέτη του το Τμήμα Ανάλυσης της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση για ”αγορά”.

Ειδικότερα, στην ανάλυση συμπεραίνεται ότι η εταιρία σημείωσε απογοητευτικά αποτελέσματα εξαμήνου, που οδηγούν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Πεντεδέκας για το 2005, όπου αναμένει διεύρυνση των ζημιών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η κινητικότητα σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό (Armentel) και διεύρυνση συνεργασιών στο εσωτερικό με πέραν του ΟΤΕ εταιρίες (όπως ΤΙΜ) διατηρούν τις προοπτικές ανάληψης έργων της εταιρίας.

Παράλληλα, σημαντική είναι η εισήγηση επιβολής βαρύτατου προστίμου σε ανταγωνίστρια εταιρία από επιτροπή Υπουργείου (ΥΕΝ), καθώς εκτιμούμε ότι αναβαθμίζει σημαντικά τις μελλοντικές δυνατότητες ανάληψης έργων από τη ΜΑΡΑΚ.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι αναλυτές της Πεντεδέκας αναμένουν χαμηλότερα αποτελέσματα για το 2005, εκτιμώντας ότι οι μακροπρόθεσμοι ρυθμοί ανάπτυξης των Ταμειακών Ροών πέραν του εξεταζόμενου ορίζοντα θα ανέλθουν σε 1% από 0% στην προηγούμενη πρόβλεψη, δηλαδή θα προσεγγίζουν εκείνους της προσδοκώμενης ανάπτυξης του κλάδου..

Η εκτίμηση της αξίας της εταιρίας βασίζεται στην μέθοδο DCF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v