Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευχάριστη η έκπληξη από τον ΟΤΕ, λένε οι αναλυτές

Αναθεωρήσεις κερδών, εσόδων και τιμών-στόχων πυροδοτεί κατά τους αναλυτές η αυξημένη έναντι των προβλέψεων συμμετοχή των υπαλλήλων του ΟΤΕ στην εθελούσια έξοδο του Οργανισμού. Αύξηση της δίκαιης τιμής στο εύρος 17,9-18,5 ευρώ ”βλέπει” η HSBC.

Ευχάριστη η έκπληξη από τον ΟΤΕ, λένε οι αναλυτές
Σε αναθεωρήσεις κερδών και εσόδων αναμένει η HSBC να οδηγήσει η ”ευχάριστη έκπληξη” των στοιχείων της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, ενώ εκτιμά ότι πιθανόν να λειτουργήσει ως καταλύτης υπεραπόδοσης βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει, τα νέα στοιχεία οδηγούν σε αύξηση της δίκαιης τιμής για τον Οργανισμό κατά 1,2-4,7% έως τα 17,9-18,5 ευρώ, έναντι της σημερινής τιμής-στόχου στα 17,7 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σε flash note της με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τον Οργανισμό εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων της διοίκησης για το κόστος.

Την ίδια σύσταση διατηρεί για τη μετοχή του Οργανισμού και η Marfin Analysis, η οποία στο πρωινό της report αναφέρει πως η μείωση του προσωπικού κατά 35% παρέχει την απαραίτητη ευελιξία ώστε να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος ανταγωνισμός.

Ως θετικό καταλύτη για τη μετοχή εκτιμά η Alpha Finance την αυξημένη συμμετοχή στην εθελουσία, κυρίως καθώς ο ΟΤΕ εμφανίστηκε αρχικά συντηρητικός. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ και παραμένει θετική, καθώς πιστεύει πως ”αυτή ειναι η αρχή της αναδιάρθρωσης της σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ”.

Τα νέα είναι θετικά για τον Οργανισμό, αναφέρει η Εγνατία, καθώς η υψηλότερη του αναμενόμενου συμμετοχή στην εθελουσία έξοδο θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν περισσότερο ”επιθετικά” άλλα κόστη. Με μια πρώτη ματιά, αναφέρει η Εγνατία, πρέπει να αναθεωρηθούν ανοδικά οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 κατά 5,5%. Εξάλλου, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση του κόστους λόγω της υψηλότερης συμμετοχής, ενώ εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα εγκρίνει τη συμμετοχή του κράτους στο πρόγραμμα.

Με βάση το σενάριο αυτό, η Εγνατία επισημαίνει πως η τιμή-στόχος για τον ΟΤΕ θα αυξηθεί κατά περίπου 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Η Εγνατία διατηρεί την τιμή-στόχο στα 18,30 ευρώ, ενώ παραμένει θετική.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 16,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v