Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Προς τη ζώνη των 3.265 – 3.250 ο Γ.Δ.

Το κρίσιμο επίπεδο των 3.265 – 3.250 μονάδων προσεγγίζει ο Γ.Δ., αναφέρει σε τεχνική ανάλυση η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής. Αν ο δείκτης αντιδράσει υψηλότερα με αυξημένες συναλλαγές, θα υπάρξει άνοδος μεσοπρόθεσμα. Αντίθετα, χωρίς αξιόλογη αύξηση των συναλλαγών, ίσως ακολουθήσει νέα πτώση με στηρίξεις στα επίπεδα των 3.211 και 3.168 μονάδων.

Εμπορική: Προς τη ζώνη των 3.265 – 3.250 ο Γ.Δ.
Πτωτικό momentum εντοπίζει στις διεθνείς αγορές η Εμπορική ΑΧΕ σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, ενώ κρίσιμη θεωρεί την προσέγγιση της ζώνης των 3.265 – 3.250 μονάδων και τη δυνατότητα του Δείκτη να ανακάμψει από ένα τέτοιο σημείο.

Αν ο Δείκτης καταφέρει να αντιδράσει προς υψηλότερα σημεία με αυξημένες συναλλαγές, θα πιστοποιηθεί ο τερµατισµός της πτωτικής διορθωτικής κίνησης και ο Γ.Δ. θα διατηρήσει τη µεσοπρόθεσµη ανοδική πορεία του, µε επόµενο στόχο την υπέρβαση των 3.400 µονάδων και την κατεύθυνση προς τις 3.470 – 3.520 µονάδες, αναφέρει η Εμπορική.

Σε περίπτωση όμως που ενδεχόµενη αντίδραση δεν συνοδευτεί από αξιόλογη αύξηση των συναλλαγών, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα βραχύβια και θα επακολουθήσει νέο πτωτικό κύµα, προβλέπει.

Σε ό,τι αφορά το αρνητικό σενάριο, η χρηματιστηριακή εντοπίζει τις επόμενες στηρίξεις στις 3.211 και 3.168 µονάδες. Επισηµαίνει ότι αν διασπαστούν και αυτές οι στηρίξεις, θα είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του τρέχοντος έτους (αφετηρία του ισχύοντος ανοδικού κύµατος οι 2.800) που ο Γ.Δ. υποχωρεί χαµηλότερα από την πιο πρόσφατη βάση τιµών, επιδεινώνοντας σηµαντικά την τεχνική εικόνα. Σε µακροπρόθεσµο ορίζοντα, προσθέτει, οι επόµενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 3.140 και 3.090 μονάδες.

”Οι δείκτες τάσης έχουν δώσει ήδη σήµατα πώλησης, αλλά η σηµαντική αποµάκρυνση των ταλαντωτών από τους βραχυχρόνιους κινητούς µέσους όρους αυξάνει τις πιθανότητες εµφάνισης µιας ανοδικής αντίδρασης του Γ.Δ. από τα τρέχοντα ή ελαφρά χαµηλότερα επίπεδα τιµών”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Σχολιάζοντας τη µεταστροφή της βραχυχρόνιας τάσης σε πτωτική, η Εμπορική αναφέρεται στη συνεχιζόµενη υποχώρηση των διεθνών χρηµατιστηριακών δεικτών (µε leader στη διόρθωση -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- την κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ).

Ο Γ.Δ. ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις 3.276,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v