Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Τι λένε Proton και Π&Κ για νέο ΙΚΕΑ

Την τιμή-στόχο των 7,90 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η Proton Securities για τη μετοχή της Φουρλής σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου όπου σχολιάζει τη λειτουργία του δεύτερου καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα. Την τιμή-στόχο των 6,5 ευρώ διατηρεί η Π&Κ.

Φουρλής: Τι λένε Proton και Π&Κ για νέο ΙΚΕΑ
Την τιμή-στόχο των 7,90 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η Proton Securities για τη μετοχή της Φουρλής σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου όπου σχολιάζει τη λειτουργία του δεύτερου καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα.

Η μετοχή της Φουρλής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής (14 Οκτωβρίου) στα 7,12 ευρώ, από το οποίο υπάρχει περιθώριο ανόδου της τάξης του 11,5% σε σχέση με την τιμή-στόχο που έχει θέσει η Proton.

Αναφερόμενη στη λειτουργία του δεύτερου καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα (τρίτου στην Ελλάδα) η Proton Securities σημειώνει πως θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2007.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις της είχαν βασιστεί στην προϋπόθεση ότι το νέο κατάστημα θα ξεκινούσε προς το τέλος του 2006 (όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει η διοίκηση του ομίλου) και ως εκ τούτου θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των προβλέψέων της ώστε να συμπεριλάβει την καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου καταστήματος.

Εξάλλου, αναφέρει πως σύμφωνα με τη διοίκηση της Φουρλής ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα αναλάβει και την ανάπτυξη του νέου καταστήματος και άρα ο όμιλος θα καταγράψει σχετικά χαμηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες (περίπου 10 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, η Proton Securities επισημαίνει πως το ύψος του ενοικίου θα πιέσει κάπως το περιθώριο EBITDA.

Αναφέρει πάντως πως η αποτίμησή της για τη μετοχή της Φουρλής παραμένει αμετάβλητη στα 7,90 ευρώ, παρά τη μείωση στα περιθώρια EBITDA του ΙΚΕΑ, ελλείψει των κεφαλαιουχικών δαπανών οι οποίες και αντισταθμίζουν την πίεση στα περιθώρια.

Από την πλευρά της, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην πρωινή της ενημέρωση με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου αναφέρει πως η έναρξη του νέου καταστήµατος ΙΚΕΑ παραµένει στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου, επισημαίνει, όμως, πως ο χρονισµός υποδηλώνει καθυστέρηση έξι έως εννέα µήνες (η αρχική καθοδήγηση αναφερόταν στο 3ο και 4ο τρίµηνο του 2006, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή).

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως καθυστερήσεις στο άνοιγµα νέων καταστηµάτων ενδεχοµένως να προκαλέσουν αντίστοιχες καθυστερήσεις αφενός στην επέκταση του εύρους των προσφερόµενων κωδικών από τους τρέχοντες 6.500 σε 8.500 και αφετέρου στην εισαγωγή πωλήσεων επί πιστώσει, έναντι µόνον τοις µετρητοίς σήµερα.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι οι τρέχουσες εκτιµήσεις της περιλαµβάνουν περί τα 3 εκατ. ευρώ έσοδα από άνοιγµα νέων καταστηµάτων εντός του 2006 και 64 εκατ. ευρώ το 2007 – τις οποίες θα πρέπει να αναπροσαρμόσει καθοδικά κατά αναλογία.

Καταλήγει πάντως πως διατηρεί τη σύσταση ”ίσης απόδοσης” µε τιµή-στόχο τα 6,5 ευρώ ανά µετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v