Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλογοσκούφης: Κέρδη από συνεργασία αγορών

”Πολύ σημαντική” χαρακτήρισε ο κ. Αλογοσκούφης ”τη δημιουργία ενός περιφερειακού χρηματιστηριακού κέντρου για την επίτευξη συνεργειών, για τη μείωση του κόστους πραγματοποίησης επενδύσεων, για την αποτελεσματική εφαρμογή κανόνων που διέπουν την εταιρική λειτουργία”.

Αλογοσκούφης: Κέρδη από συνεργασία αγορών
”Πολύ σημαντική” χαρακτήρισε ο κ. Aλογοσκούφης τη δημιουργία ενός περιφερειακού χρηματιστηριακού κέντρου για την επίτευξη συνεργειών, για τη μείωση του κόστους πραγματοποίησης επενδύσεων, για την αποτελεσματική εφαρμογή κανόνων που διέπουν την εταιρική λειτουργία και για την αυξημένη προσπελασιμότητα των ξένων επενδυτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Όπως τόνισε ο υπουργός οικονομίας στην ομιλία του στο 3ο Διεθνές Συνέδριο των Κεφαλαιαγορών στη Θεσσαλονίκη, η συνεργασία μεταξύ των χρηματιστηριακών αγορών της περιοχής μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους επενδυτές, αλλά και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και στις κυβερνήσεις.

Η τεχνογνωσία που διαθέτουμε στον χρηματιστηριακό τομέα μπορεί να οδηγήσει στην υλοποίηση αποτελεσματικών κοινών υποδομών για την πραγματοποίηση διασυνοριακών χρηματιστηριακών συναλλαγών και να προσφέρει στους ξένους επενδυτές ευκολότερη πρόσβαση, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Παράλληλα ο υπουργός υπογράμμισε πως ”το σημερινό συνέδριο έχει μεγάλη σημασία για τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν σε ένα άλμα ανάπτυξης, σε ένα άλμα προς τα εμπρός”.

”Και αυτό γιατί ο σωστός συντονισμός και η ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των αγορών κεφαλαίων – των χρηματιστηριακών αγορών-, οδηγούν σε αποτελεσματική κατανομή των πόρων και συνεπώς σε οικονομική αποτελεσματικότητα” πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v