Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέλτα: Θετικοί οι αναλυτές για deal με Nestle

Εδραίωση στην πρώτη θέση στην αγορά γάλακτος, αλλά και ενίσχυση των EBITDA εκτιμούν οι αναλυτές πως θα προσδώσει στη Δέλτα Συμμετοχών η απόφασή της να αποκτήσει τις δραστηριότητες του συμπυκνωμένου γάλακτος Βλάχας της Nestle Ελλάς.

Δέλτα: Θετικοί οι αναλυτές για deal με Nestle
Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη συμφωνία της Δέλτα Συμμετοχών να αποκτήσει της δραστηριότητας του συμπυκνωμένου γάλακτος Βλάχας της Nestle Ελλάς, καθώς όπως επισημαίνουν με αυτή την κίνηση ο όμιλος εδραιώνεται στην πρώτη θέση που κατέχει στην αγορά γάλακτος.

Η δραστηριότητα του γάλακτος Βλάχας, εκτός από το εμπορικό σήμα, περιλαμβάνει το εργοστάσιο της Nestle Ελλάς στο Πλατύ Ημαθίας, καθώς και τη ζώνη γάλακτος της Nestle Ελλάς στη Βόρεια Ελλάδα

Η Marfin Analysis αναφέρει σχετικά πως εκ πρώτης η κίνηση της Δέλτα είναι θετική καθώς θα ενισχύσει την θέση στην εγχώρια αγορά γάλακτος, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πώς αναμένεται να προσθέσει περίπου 75 εκατ. ευρώ στις πωλήσεις και 11 εκατ. ευρώ στα EBITDA της θυγατρικής του ομίλου, Δέλτα Γάλακτος.

Η Alpha Finance επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος της Δέλτα διασφαλίζει την πρώτη θέση στην αγορά γάλακτος, ενώ η Σίγμα Securities σημειώνει πως θα ενισχύσει τόσο το μερίδιο αγοράς του ομίλου όσο και τα EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v