Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Τιμές-στόχοι για ΟΠΑΠ και Εθνική

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 25,7 ευρώ, από τα 24,2 ευρώ πριν, προχώρησε η Deutsche Bank όπως αναφέρει σε έκθεσή της (11/10), συνιστώντας ”hold”, ενώ σε ξεχωριστή έκθεσή της θέτει την τιμή-στόχο στα 40 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία συνιστά ”buy”.

Deutsche Bank: Τιμές-στόχοι για ΟΠΑΠ και Εθνική
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 25,7 ευρώ, από τα 24,2 ευρώ πριν, προχώρησε η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου, όπου θέτει τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή του Οργανισμού.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή έκθεσή της η Deutsche Bank, σχολιάζοντας την πώληση της Atlantic Bank από την Εθνική Τράπεζα, επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 40 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της τράπεζας.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (11 Οκτωβρίου) στα 25,54 ευρώ και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 32,90 ευρώ.

Στην έκθεσή της για τον ΟΠΑΠ ”με τίτλο Αναμένοντας τους καταλύτες, παραμένουμε θετικοί” η Deutsche Bank αναφέρει πως προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου σε συνέχεια της αναθεώρησης των προβλέψεών της, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

Ειδικότερα, διευκρινίζει πως μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2005 κατά περίπου 5%, καθώς τα αποτελέσματα εξαμήνου υστερούσαν έναντι των εκτιμήσεών της κατά αντίστοιχο ποσοστό.

Ωστόσο, αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την περίοδο 2006-2007 κατά περίπου 7%, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του ”Πάμε Στοίχημα”, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα ενταχθούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου από τον Ιανουάριο του 2006.

Σχετικά με την Εθνική Τράπεζα στην έκθεσή της με τίτλο ”Η επενδυτική περίπτωση ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο” η Deutsche Bank αναφέρει πως από την πώληση της Atlantic Bank η τράπεζα θα καταγράψει κεφαλαιουχικά κέρδη ύψους 128 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρει πως βασική προτεραιότητα της τράπεζας είναι να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά της στην ανάπτυξή της στη ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v