Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια - μηνύματα από Ευρώπη

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ συμπληρώνουν πως οι ευρωπαϊκές αγορές (για τις οποίες αναμένουν πτωτικό άνοιγμα) αναμένεται να επηρεάσουν και την εγχώρια αγορά.

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια - μηνύματα από Ευρώπη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, καθώς εκτιμά πως θα επηρεαστούν από τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση στη Wall.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η Proton Securities προβλέπει ότι θα εμφανίσει τάσεις συσσώρευσης, ηπιότερων τόνων σε σχέση με χθες όμως, λόγω της ψυχολογίας που εκτιμάται ότι θα επικρατήσει στο εξωτερικό.

Με τάσεις συσσώρευσης, όπως ήταν αναμενόμενο, κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αφενός και αφετέρου η στήριξη που προσέφερε ο ΟΤΕ στην αγορά, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αναμένει αλλαγή της τάσης στην παρούσα φάση, ενώ εκτιμά πως η αγορά θα έχει το βλέμμα της στραμμένο στο εξωτερικό.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως το εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη διατηρείται, ενώ επισημαίνει πως ο ”ισχνός” όγκος συναλλαγών δεν μπορεί να δώσει ώθηση και να τροφοδοτήσει την αγορά.

Χαμηλότερα προβλέπει η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια της αρνητικής ψυχολογίας που έγινε αισθητή στις αγορές των ΗΠΑ, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα κινηθεί αναλόγως των ξένων αγορών.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,20% υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 127 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 40%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εικόνα σταθεροποίησης συνεχίστηκε χθες µε χαµηλούς όγκους και χωρίς σηµαντικές ειδήσεις.

Εξάλλου, προσθέτει ότι η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΤΕ, Αγροτική Τράπεζα και Alpha Bank, ενώ ο FTSE-20 σηµείωσε άνοδο 0,26%, κυρίως λόγω ΟΤΕ (+2,18%), Εθνικής Τράπεζας (+0,50%) και Ελληνικών Πετρελαίων (+2,42%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v