Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Υμνοι” από HSBC - Merrill Lynch για ΟΤΕ - CosmΟΤΕ

Υμνητικές είναι οι εκθέσεις από τις HSBC και Merrill Lynch για τις ΟΤΕ και CosmΟΤΕ. Η πρώτη αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ στα 17,7 (από 16) ευρώ και για την CosmΟΤΕ στα 18,5 (από 16,5) ευρώ, ενώ η Merrill Lynch ξεκινά κάλυψη της CosmΟΤΕ με 20,5 ευρώ και σύσταση ”buy”.

”Υμνοι” από HSBC - Merrill Lynch για ΟΤΕ - CosmΟΤΕ
Στα 17,7 από 16 ευρώ αναθεώρησε τη μέση θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η HSBC, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”neutral”. Στην ίδια έκθεση με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου, η μέση θεωρητική τιμή-στόχος για την CosmΟΤΕ ορίζεται στα 18,5 (από 16,5) ευρώ με σύσταση ”overweight”.

Εξάλλου, με τιμή-στόχο τα 20,5 ευρώ και με σύσταση ”buy” ξεκινάει κάλυψη για τη μετοχή της CosmΟΤΕ η Merrill Lynch, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου και τίτλο ”Μια από τις καλύτερες περιπτώσεις κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης”.

Ο οίκος χαρακτηρίζει την CosmΟΤΕ ”διαμάντι στο στέμμα του ομίλου ΟΤΕ”, ενώ πιστεύει ότι ο ΟΤΕ θα θελήσει να αυξήσει το ποσοστό του στη θυγατρική του και θεωρεί πιθανή μια πλήρη εξαγορά στα επόμενα δύο χρόνια ”εν όψει και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του οργανισμού κάπου μέσα στο 2007”.

Κατά την εκτίμηση της HSBC, με την εθελούσια έξοδο, σε συνδυασμό με την ήπια ανάκαμψη της σταθερής τηλεφωνίας (η οποία θα συνεχίσει να υποχωρεί, αν και με μικρότερο ρυθμό), την ισχυρή λειτουργική επίδοση της CosmΟΤΕ και το turnaround story της RomΤelecom, ο ΟΤΕ αναμένεται να εμφανίσει περιθώρια EBITDA υπεράνω του 40% για το 2006 και το 2007.

Βραχυπρόθεσμα, ο οίκος εκτιμά ότι το ”κλειδί” για τον ΟΤΕ θα είναι το αποτέλεσμα της εθελουσίας εξόδου, ενώ ανοδική αναθεώρηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε αυτή θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις κερδών και αποτιμήσεων.

Μεσοπρόθεσμα, η HSBC εκτιμά πως η πιθανότητα εξαγοράς του μειοψηφικού ποσοστού της CosmΟΤΕ είναι πιθανόν να είναι ένας ακόμη ανοδικός καταλύτης τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για την CosmΟΤΕ.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 16,88 ευρώ, ενώ της CosmΟΤΕ στα 16,58 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v