Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Τιμές-στόχοι, συστάσεις για Alpha - Eurobank

Στα 476 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη τόσο της Alpha Bank όσο και της Eurobank το 2005, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse First Boston (07/10) σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Στα 28 ευρώ η τιμή-στόχος για την Alpha, στα 23,6 ευρώ για την Eurobank.

CSFB: Τιμές-στόχοι, συστάσεις για Alpha - Eurobank
Στα 476 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη τόσο της Alpha Bank όσο και της Eurobank το 2005, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse First Boston (07/10) σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή στόχο τα 28 ευρώ για την Alpha Bank, με σύσταση Outperform και τα 23,6 ευρώ με σύσταση ”Neutral” για την Eurobank.

Σχεδόν ταυτόσημα ”βλέπει” τα καθαρά κέρδη των δύο τραπεζών και το 2006, καθώς εκτιμά κέρδη 555 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank και 554 εκατ. ευρώ για την Eurobank.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank η CSFB ξεχωρίζει ως λόγους επένδυσης τα υψηλά περιθώρια (margins) αλλά και την αποτίμηση της τράπεζας που, όπως επισημαίνει, είναι ”λιγότερο απαιτητική” έναντι των ανταγωνιστριών της. O Πολλαπλασιαστής της τράπεζας εκτιμάται στο 13,3 το τρέχον έτος και στο 12,3 το 2006.

Στον αντίποδα ως αιτίες για πώληση της μετοχής της Alpha Bank οι αναλυτές του διεθνούς οίκου αναφέρουν την πιθανή πίεση των περιθωρίων της σε ορισμένους τομείς. Παράλληλα τονίζουν ότι η αύξηση της κερδοφορίας της τράπεζας αφήνει λίγο περιθώριο για περαιτέρω βελτίωσή της, έναντι των ανταγωνιστών της.

Για την Eurobank η CSFB προκρίνει ως λόγους αγοράς την πολύ καλή διοίκηση της εισηγμένης, την ”στοχοποιημένη” στρατηγική της, αλλά και τις προβλέψεις για ισχυρή αύξηση στην απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τα προσεχή τρία έτη. Το P/E της Eurobank εκτιμάται στο 17 το 2005 και στο 14,6 το 2006.

Θεωρούμε πως το 2006 η αύξηση στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας θα αγγίξει το ζενίθ της, ήτοι το 25%, ωστόσο κρίνουμε ότι αυτή η πρόβλεψη ενσωματώνεται στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, τονίζουν οι αναλυτές της CSFB.

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου στα 23,98 ευρώ και της Eurobank στα 25,3 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v