Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης ελλείψει ειδήσεων

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επιδείξει η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, ενώ μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως τα περιθώρια πτώσης είναι περιορισμένα.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης ελλείψει ειδήσεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι η πιθανότητα πτωτικής κίνησης στην αγορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Αμετάβλητες εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν οι αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή προβλέπει σταθεροποιητικό άνοιγμα, ενώ επισημαίνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική και κατά συνέπεια τα περιθώρια πτώσης περιορισμένα.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της σημειώνει πως η ολοκλήρωση ορισμένων deals μεταξύ μικρών τραπεζών θα βελτιώσει την ψυχολογία της αγοράς, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία της Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εγχώρια αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης στην παρούσα φάση, αφενός ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, και αφετέρου λόγω του ”θολού” μακροοικονομικού τοπίου.

Εξάλλου, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της επισημαίνει ότι η συνεδρίαση της Παρασκευής πιθανώς ήταν ένα μικρό ανοδικό διάλειμμα, καθώς η έντονη ανοδική κίνηση που προηγήθηκε (3.199 - 3.422) θεωρείται ακόμα τεχνικά ”αδιόρθωτη”.

Ως ελάχιστο σημείο διόρθωσης θα πρέπει να θεωρηθούν οι 3.310 μονάδες, ενώ οποιαδήποτε εκ νέου προσέγγιση των 3.400 μονάδων θα πρέπει να αξιολογηθεί ως ευκαιρία ρευστοποιήσεων και μείωσης του χαρτοφυλακίου σε ισορροπημένο βαθμό, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η βασική μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική και η διόρθωση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ίσως να μην είναι απαραίτητα αρνητική εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει ότι ο λόγος για τον οποίο η επιφυλακτικότητα θα πρέπει να διακρίνει τις κινήσεις μας αυτή την εποχή έχει να κάνει κυρίως με τη μέτρια εικόνα των αποτελεσμάτων, την τεχνική υπερβολή που ενδεχομένως αυξάνει το βραχυπρόθεσμο ρίσκο, την αβεβαιότητα των ξένων αγορών μετά τα πρόσφατα υψηλά, αλλά και το έλλειμμα ειδήσεων εσωτερικής καύσης που υπάρχει έως την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως η χρηματιστηριακή εκτιμά πως μετά τις 17 Οκτωβρίου ξεκινά μια καλή περίοδος με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό επιφυλάσσει εξελίξεις αναφορικά με επιχειρηματικές κινήσεις αλλά και πιθανές μετοχικές ανακατατάξεις.

Ενδεικτικά αναφέρει το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για την BCR και το ρουμανικό Ταχ. Ταμιευτήριο, την απόφαση της Credit Agricole για το ποσοστό της Εμπορικής Τράπεζας, τη διάθεση ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας σε θεσμικούς επενδυτές, εξελίξεις οι οποίες σίγουρα θα προσθέσουν ενδιαφέρον σε μια αγορά που αναγκαστικά πλέον αναζητά ειδήσεις με νέο περιεχόμενο.

Τι έγινε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου: Με κέρδη 0,14% και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 211 εκατ. ευρώ έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναφέρει η Marfin Analysis.

Επισημαίνει δε πως η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασµό µε χαµηλούς όγκους ήταν το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis οι επενδυτές επικεντρώθηκαν περισσότερο στις µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v