Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Υψηλότερα ο πήχης από Π&Κ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 38 ευρώ από τα 35 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με έκθεσή της στις 4 Οκτωβρίου. Η νέα τιμή αντανακλά την ενίσχυση κατά 4% των προβλέψεών της για τα κέρδη της τράπεζας τo 2005.

Εθνική: Υψηλότερα ο πήχης από Π&Κ
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 38 ευρώ από τα 35 ευρώ πριν προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με έκθεσή της στις 4 Οκτωβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (4 Οκτωβρίου) στα 32,88 ευρώ.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, η αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής αντανακλά την κατά 4% ενίσχυση των προβλέψεών της όσον αφορά στα κέρδη της τράπεζας τo 2005.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχει ενισχυθεί κατά 36% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα υπεραποδίδοντας του Γενικού Δείκτη κατά 14,5% και των άλλων τραπεζών κατά περίπου 15%.

Παράλληλα, σημειώνει πως η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται με premium σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου με βάση τις προβλέψεις του 2007, διευκρινίζοντας πως διαπραγματεύεται 11,9 φορές τα κέρδη.

”Το συγκεκριμένο premium αντανακλά τις σημαντικές προοπτικές που προκύπτουν από την αναδιάρθρωση, την υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων, την υπερβάλλουσα ρευστότητα και την επάρκεια κεφαλαίου, αλλά και τις προσδοκίες ότι η διοίκηση θα προσφέρει επιπλέον αξία μέσω των πιθανών εξαγορών στην περιοχή των Βαλκανίων” επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v