Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Στα 19 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για ΔΕΗ

Η Marfin Analysis μειώνει στα 19 ευρώ την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση neutral, σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου και τίτλο: ”Αδύναμο περιβάλλον, αλλά έως πότε;”, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ελληνικής εταιρίας κοινής ωφέλειας.

Marfin: Στα 19 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για ΔΕΗ
Η Marfin Analysis μειώνει στα 19 ευρώ την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση neutral, σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου και τίτλο: ”Αδύναμο περιβάλλον, αλλά έως πότε;”.

Η Marfin συρρικνώνει και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2005-2007 κατά 25%, 21% και 12% αντίστοιχα, κυρίως λόγω της πορείας των πετρελαϊκών τιμών.

Όπως επισημαίνει, οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η εταιρία είναι μια περαιτέρω αύξηση της πετρελαϊκής τιμής ή του κόστους των εκπομπών καυσαερίων, το ενδεχόμενο ανεπαρκών αυξήσεων στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, σε σχέση με την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, η έλλειψη νομοθετικής σαφήνειας, οι πολιτικές παρεμβάσεις και η έλλειψη ενδείξεων εκ μέρους της εταιρίας, τόσο στις στρατηγικές προτεραιότητες, όσο και στη μερισματική πολιτική.

Η τιμή στόχος που θέτει η Marfin Analysis υποδηλώνει περιθώριο ανοδικής κίνησης 3,7% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 18,32 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v