Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Νέα υψηλά για ΓΔ με βελτιωμένη ψυχολογία

”Νέα υψηλά, λόγω της ενισχυμένης ψυχολογίας” προβλέπει η Εγνατία Finance για τη Σοφοκλέους, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report, όπου σημειώνει ότι προβλέπει περιθώριο ανόδου 5,92% για τον Γενικό Δείκτη και 7,4% για τον FTSE-20.

Εγνατία: Νέα υψηλά για ΓΔ με βελτιωμένη ψυχολογία
”Νέα υψηλά, λόγω της ενισχυμένης ψυχολογίας” προβλέπει η Εγνατία Finance για τη Σοφοκλέους, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report, όπου σημειώνει ότι προβλέπει περιθώριο ανόδου 5,92% για τον Γενικό Δείκτη και 7,4% για τον FTSE-20.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Σοφοκλέους κατάφερε να καταγράψει νέα υψηλά έτους την εβδομάδα που πέρασε, υποβοηθούμενη αφενός από τα ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας και αφετέρου από τη θετική ψυχολογία που επικράτησε στα διεθνή χρηματιστήρια.

”Η άνοδος των τιμών στη Σοφοκλέους αιτιολογείται πλήρως από τα θεμελιώδη στοιχεία, καθώς οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εταιριών αναθεωρούνται συνέχεια υψηλότερα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οδηγώντας τη Σοφοκλέους στο να διατηρήσει το πλεονέκτημά της από πλευράς αποτίμησης έναντι των ξένων χρηματιστηρίων” επισημαίνει η Εγνατία Finance.

Υπενθυμίζει επίσης πως σε συνέχεια των ”ισχυρών” αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Τράπεζας στην περίοδο 2005-2007, αυξάνοντας ταυτόχρονα την τιμή-στόχο στα 37 ευρώ, από τα 33,6 ευρώ.

Επίσης, αναφορικά με τα μεγέθη εξαμήνου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι δεν υπήρξαν ”εκπλήξεις” στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, για τη μετοχή του οποίου διατήρησε την τιμή-στόχο των 25 ευρώ, ενώ σχετικά με τη Folli Follie σημειώνει ότι η επιβράδυνση που παρουσιάστηκε σε Ιαπωνία και Ευρώπη οδήγησε σε ”επιθετικές” κινήσεις αποκόμισης κερδών στη μετοχή της εταιρίας, τις οποίες και χαρακτηρίζει ”υπερβολικές”.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Folli Follie σημειώνει ότι ακόμη και στην περίπτωση που θα έπρεπε να μειώσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρίας κατά 3%-4%, οι προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο διατηρούνται, ενώ επισημαίνει πως περαιτέρω αδυναμία της μετοχής θα αποτελούσε ευκαιρία για ”αγορά”.

”Καθώς η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου έχει ολοκληρωθεί, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα μεγέθη κινήθηκαν βάσει των προβλέψεών μας, με την Εθνική Τράπεζα να αποτελεί θετική έκπληξη και με τη ΔΕΗ να απογοητεύει για μια ακόμη φορά, οδηγώντας μας στο να διατηρήσουμε την επιφυλακτική μας άποψη για τη μετοχή βραχυπρόθεσμα”, τονίζει η Εγνατία Finance.

Επισημαίνει πάντως πως διατηρεί τη θετική άποψή της για τη Σοφοκλέους, εξηγώντας πως αναμένει συνέχεια της ανοδικής κίνησης, με την προϋπόθεση ότι οι διεθνείς συνθήκες θα παραμείνουν ”ήρεμες”.

Μεταξύ των ”αγαπημένων της μετοχών” η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τους τίτλους των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Αγροτικής Τράπεζας, EFG Eurobank, OTE, CosmOTE, Τιτάν, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Τεχνικής Ολυμπιακής, Folli Follie, Επιχειρήσεων Αττικής, Μαΐλλη, Frigoglass, Notos, Γρ. Σαράντη, Cardico και Jumbo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v