Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 285 εκ. ευρώ τα κέρδη λένε οι αναλυτές

Στα 285 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 της Εθνικής Τράπεζας, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 801 εκατ. ευρώ. Στα 293 εκατ. ευρώ προβλέπει τα κέρδη η CSFB, στα 291 εκατ. ευρώ η HSBC.

Εθνική: Στα 285 εκ. ευρώ τα κέρδη λένε οι αναλυτές
Στα 285 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 της Εθνικής Τράπεζας, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του τραπεζικού ιδρύματος εκτιμώνται στα 801 εκατ. ευρώ, οι προμήθειες στα 206 εκατ. ευρώ και οι προβλέψεις στα 99 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η Credit Suisse First Boston εκτιμά τα καθαρά κέρδη της Εθνικής στα 293 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου έχουν επηρεάσει την Εθνική περισσότερο από ό,τι τους άμεσους ανταγωνιστές της, κάτι που περιμένει να γίνει ορατό σε κάποιες ροές εσόδων στο τρίμηνο.

Εκτιμά δε, ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 146 εκατ. ευρώ, χωρίς αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους. Διατηρεί τη σύσταση ”οutperform”.

Πιο αισιόδοξοι από το consensus του Bloomberg είναι οι αναλυτές της HSBC, αφού ”βλέπουν” τα καθαρά κέρδη της Εθνικής να διαμορφώνονται στα 291 εκατ. ευρώ. Για το β΄ τρίμηνο της τράπεζας προβλέπουν καθαρά κέρδη ύψους 143,6 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v