Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Διιστάμενες οι απόψεις των αναλυτών (upd 4)

Διισταμένες εμφανίζονται οι απόψεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ, ενώ μερίδα εξ αυτών θα αναμένει τις λεπτομέρειες από την τηλεδιάσκεψη. Τα σχόλια από CSFB, Εμπορική, Π&Κ, HSBC, Alpha Finance, Marfin, Εγνατία Finance και Eurocorp.

ΟΠΑΠ: Διιστάμενες οι απόψεις των αναλυτών (upd 4)
Διιστάμενες είναι οι απόψεις των αναλυτών για τα μεγέθη εξαμήνου του ΟΠΑΠ, με την πλειονότητα εξ αυτών να αποδίδουν την πίεση των μεγεθών του οργανισμού κυρίως στο αυξημένο pay out του ”Πάμε Στοίχημα”.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι χρηματιστηριακές, η τηλεδιάσκεψη ενδεχομένως να τους διαφωτίσει για μια σειρά ζητημάτων όπως η ημερομηνία εισαγωγής ελληνικών αγώνων στο κουπόνι του στοιχήματος, αλλά και οι προβλέψεις για την πορεία του ”Kino” και του ”Πάμε Στοίχημα” στο γ΄ τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, η Credit Suisse First Boston σε report της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εξαμήνου χαμηλότερα των εκτιμήσεών της. Ωστόσο επισημαίνει ότι η ”συνολική θέση” (underlying position) του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται καλύτερα από τις προσδοκίες της για τρεις λόγους.

Η πρόβλεψη για το pay out του ”Πάμε Στοίχημα” είναι κατά 12 εκατ. ευρώ υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν, ενώ ανάλογα υψηλότερα από τις προβλέψεις της διαμορφώθηκαν τα διαφημιστικά έξοδα του οργανισμού στο εξάμηνο.

Ο διεθνής οίκος αναφέρεται επίσης σε φορολογικά ζητήματα που επιβάρυναν τους ισολογισμούς του ΟΠΑΠ. Παράλληλα διατηρεί την τιμή-στόχο των 30 ευρώ και τη σύσταση ”οutperform”, ενώ θεωρεί την εισαγωγή των ελληνικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα” τον επόμενο σημαντικό καταλύτη για την εισηγμένη.

Η Εμπορική Τράπεζα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, υπογραμμίζοντας πως ενδεχομένως θα προβεί σε αναθεώρηση των προβλέψεων και της τιμής-στόχου.

Η Π&Κ θεωρεί τα μεγέθη α΄ εξαμήνου του οργανισμού ανάλογα των προβλέψεων, επισημαίνοντας ότι θα αναμείνει τις λεπτομέρειες από την τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει τα αποτελέσματα του οργανισμού.

Οι επενδυτές πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στο ”Πάμε Στοίχημα” και ειδικότερα στις ημερομηνίες εισαγωγής ελληνικών αγώνων στο κουπόνι, αλλά και στην πιθανή διεύρυνση του στοιχηματισμού και σε άλλα γεγονότα, αναφέρει η HSBC σε ξεχωριστή έκθεσή της.

Η HSBC κρίνει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ανάλογα των εκτιμήσεων και θέτει τιμή-στόχο τα 25,3 ευρώ με σύσταση ”neutral”. Παράλληλα η χρηματιστηριακή επικαλείται την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, στην οποία επισημαίνεται η αύξηση των πωλήσεων του ”Πάμε Στοίχημα” λόγω του υψηλότερου pay out.

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις και επηρεάστηκαν, μεταξύ άλλων, από τη συνεχή θετική πορεία του ”Kino” και την αισθητή πτώση των πωλήσεων του ”Πάμε Στοίχημα” διαπιστώνει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 25,2 ευρώ και τη σύσταση ”οutperform”, ενώ δηλώνει ότι αναμένει την τηλεδιάσκεψη, που θα διαφωτίσει ενδεχομένως ορισμένα ερωτήματα, πριν εξετάσει τις όποιες αλλαγές στις προβλέψεις της για το 2005.

Ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα μεγέθη εξαμήνου του ΟΠΑΠ η Alpha Finance, ξεχωρίζοντας την αύξηση των αποδόσεων των παικτών στο ”Πάμε Στοίχημα”. Παράλληλα υπογραμμίζει πως αναμένει την τηλεδιάσκεψη, που ίσως να παράσχει λεπτομέρεις για την πορεία του ”Κino” και του ”Πάμε Στοίχημα” στο γ΄ τρίμηνο.

Ελαφρώς χαμηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα μεγέθη του οργανισμού η Eurocorp. Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναμένει από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να παρέχει λεπτομέρειες στην τηλεδιάσκεψη αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής των ελληνικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Η Εγνατία Finance αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ δεν έκρυβαν εκπλήξεις και ως εκ τούτου δεν αναμένονται δραστικές μεταβολές στις εκτιμήσεις. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”Hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v