Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Νέους καταλύτες χρειάζεται η αγορά

Ελκυστικές είναι οι αποτιμήσεις επιλεγμένων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτιμά μερίδα των αναλυτών, ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς για τη σημερινή συνεδρίαση, οι χρηματιστηριακές προβλέπουν ότι θα κινηθεί σε θετικό έδαφος, υποβοηθούμενη και από τις ξένες αγορές. Νέους καταλύτες χρειάζεται η αγορά.

ΑΧΕ: Νέους καταλύτες χρειάζεται η αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η εισροή κεφαλαίων από θεσμικούς επενδυτές, κυρίως σε ΟΤΕ και τράπεζες, θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της τάσης εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην εικόνα της αγοράς.

Η Emporiki εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης θα ξεκινήσει ανοδικά κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, υποκινούµενος κυρίως από την ανοδική εικόνα που αναµένεται να παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και από την προσπάθεια αντίδρασης µετά από τις συνεχόµενες υποτονικές συνεδριάσεις.

”Μικτή” παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά, με τις ξένες αγορές να συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, αναφέρει η Proton Securities.

Όπως ήταν αναμενόμενο το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησε χθες τη Σοφοκλέους σε υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, και έκλεισε σε θετικό έδαφος, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι ανάλογη τάση αναμένεται να παρουσιαστεί και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι μετοχές ορισμένων εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής, της Alpha Bank, της EFG Eurobank, της Αγροτικής, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, του ΟΤΕ, της Cosmote, της Τιτάν κτλ. έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα.

Εξάλλου, ένα ”σταθερό” άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις προκειμένου η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. να κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Νέους καταλύτες χρειάζεται η αγορά προκειμένου να αναζωπυρωθεί η ψυχολογία των επενδυτών, αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει όμως, πως τα θεμελιώδη στοιχεία και οι προοπτικές ανόδου συντηρούνται από τις υψηλότερες αποτιμήσεις.

Από την πλευρά της, η Eurocorp εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν οριακά υψηλότερα, σε συνέχεια της χθεσινής θετικής επίδοσης της Wall, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται να παρουσιάσει και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα (+0,14%) κρατώντας το επίπεδο στήριξης των 3.200 µονάδων, επισημαίνει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η Marfin Analysis αναφέρει επίσης ότι ο FTSE-20 έκλεισε ανοδικά κατά 0,11%, ενώ την ίδια στιγμή τα ΕΛΠΕ Πετρέλαια (+2,16%) και η Motor Oil (+4,95%) κινήθηκαν σε νέο υψηλό τετραετίας και νέο ιστορικό υψηλό αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v