Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 26/9 ξεκινά η διαπραγμάτευση επτά (7) νέων ΣΜΕ

Tη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2005 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί των μετοχών, ΓΕΚ Συμμετοχών, Hyatt, Marfin Financial Group, Attica Συμμετοχών, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot και Μυτιληναίου.

Από 26/9 ξεκινά η διαπραγμάτευση επτά (7) νέων ΣΜΕ
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2005 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί των μετοχών, ΓΕΚ Συμμετοχών, Hyatt, Marfin Financial Group, Attica Συμμετοχών, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot και Μυτιληναίου.

Ήδη εταιρίες - Μέλη του ΧΑ έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή για τη διαπραγμάτευση των ΣΜΕ επί των εν λόγω μετοχών, προκειμένου να παρέχουν ρευστότητα στη διαπραγμάτευση των εν λόγω προϊόντων.

* Οι Ειδικοί Διαπραγματευτές ανά ΣΜΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Σημειώνεται ότι η ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π., παράλληλα με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων ΣΜΕ επί μετοχών, προέβη στη μείωση του ποσοστού περιθωρίου για τα ΣΜΕ επί της Γερμανός και του ΟΤΕ, καθώς και στην αύξηση του ποσοστού περιθωρίου για τα ΣΜΕ στην Εμπορική Τράπεζα, λόγω της αντίστοιχης μεταβολής στην ιστορική μεταβλητότητα που έχουν παρουσιάσει οι υποκείμενες αξίες το τελευταίο διάστημα.

Η μεταβολή των εν λόγω ποσοστών περιθωρίων ασφάλισης στα παραπάνω τρία ΣΜΕ επί μετοχών θα ισχύει από την εκκαθάριση των συναλλαγών της Παρασκευής 23/9/2005.

** Τα ποσοστά περιθωρίου ασφάλισης για τα προϊόντα της αγοράς παραγώγων του Χ.Α., δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ επί μετοχών στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2001 και με την εισαγωγή των επτά (7) νέων ΣΜΕ θα διαπραγματεύονται συνολικά 21 ΣΜΕ επί μετοχών εισηγμένων εταιριών. Με την εισαγωγή των νέων ΣΜΕ επεκτείνονται περαιτέρω οι επενδυτικές επιλογές που προσφέρει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v