Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Deutsche Bank

Στα 37,3 ευρώ, από 32,6 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Deutsche Bank. Η τιμή αποδίδεται στις νέες υψηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής το 2006 και το 2007 αντίστοιχα. Σε ελκυστικό επίπεδο αγοράς η μετοχή λόγω του εκτιμώμενου P/E 2007.

Εθνική: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Deutsche Bank
Στα 37,3 ευρώ, από 32,6 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή-στόχος αποδίδεται στις νέες υψηλότερες εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου για τα EPS της τράπεζας, που οφείλονται με τη σειρά τους στις προβλέψεις για ενίσχυση των εσόδων από αμοιβές και στη μείωση των εξόδων της τράπεζας.

”Πιστεύουμε ότι οι εκτιμήσεις μας τόσο για τα έσοδα όσο και τα κόστη της Εθνικής ήταν συντηρητικές”, υπογραμμίζουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου στα 29,68 ευρώ.

Ειδικότερα ο διεθνής οίκος αυξάνει κατά 5% για το 2006 και 9% για το 2007 τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής, στα 2,31 και 2,8 ευρώ αντίστοιχα.

Η Εθνική διαπραγματεύεται 10,6 φορές τον εκτιμώμενο πολλαπλασιαστή 2007, δεδομένο που κατά την άποψή μας αποτελεί ελκυστικό επίπεδο αγοράς της μετοχής, επισημαίνεται στην έκθεση.

Παράλληλα η Deutsche Bank προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου της Εθνικής θα ανέλθουν στα 137 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από τόκους στα 395 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων της τράπεζας και τις επιπτώσεις της στα μεγέθη τριμήνου, οι αναλυτές του διεθνούς οίκου προβλέπουν μείωση 3% στα έσοδα, σε σχέση με το α΄ τρίμηνο.

Ο συνολικός αντίκτυπος θεωρείται ωστόσο πιο περιορισμένος έναντι των αρχικών προβλέψεων, λόγω της καλής πορείας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v