Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Μετοχικές ανακατατάξεις

Οι μετοχικές ανακατατάξεις ενισχύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και αυξάνουν τη μεταβλητότητα των συναλλαγών, αναφέρει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως προσθέτει η ίδια, πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη.

Π&Κ: Μετοχικές ανακατατάξεις
Οι μετοχικές ανακατατάξεις ενισχύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και αυξάνουν τη συναλλακτική μεταβλητότητα, αναφέρει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως προσθέτει η ίδια, οι ανακατατάξεις αυτές πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη.

Συνήθως, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι στόχοι εξαγορών είναι που εμφανίζουν τις καλύτερες αποδόσεις. Σε άλλες περιπτώσεις οι κύριες παράμετροι που εξετάζονται είναι οι στρατηγικοί στόχοι, οι αλλαγές στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και στους πολλαπλασιαστές αποτίμησης, καθώς και οι αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση.

Το deal της Motor Oil δεν έχει κάποια σημαντική επίδραση στα θεμελιώδη μεγέθη, αναφέρει η χρηματιστηριακή. Στην περίπτωση της Forthnet, αν και πιθανές καθυστερήσεις στην ανάληψη του ελέγχου από την Intracom περιορίζουν την ορατότητα, ο απώτερος στρατηγικός στόχος είναι σημαντικός από την πλευρά των θεμελιωδών μεγεθών.

Τέλος, στην περίπτωση της Εμπορικής, η εκκρεμής απόφαση της Credit Agricole για το εάν θα ασκήσει το δικαίωμά της δεν θα βλάψει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της τράπεζας, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει επίδραση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

H χρηματιστηριακή στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της διατηρεί την έκθεση κατά 70% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ ήτοι ποσοστό 35% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εξαμήνου των εισηγμένων η Π&Κ Χρηματιστηριακή σχολιάζει τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας, του Άκτορα και της Attica.

Ανάμικτα χαρακτηρίζονται τα μεγέθη της Εμπορικής Τράπεζας λόγω των επιπτώσεων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και τον περιορισμό των εξόδων.

Για τον Ακτορα επισημαίνεται ότι τα μεγέθη διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Ωστόσο η χρηματιστηριακή διατηρεί την θετική της άποψη για τους εγχώριους ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους.

Τα αποτελέσματα της Attica Group συνεχίζουν να επηρεάζονται δυσμενώς από τις πετρελαϊκές τιμές, επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v