Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το 6μηνο

Ανάλογα των εκτιμήσεών τους, σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ομίλου της Attica Group, ενώ επισημαίνουν ότι το πλέον ”σημαντικό” τρίμηνο για τα μεγέθη έτους είναι το τρίτο για την εταιρία.

Attica Group: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το 6μηνο
Ανάλογα των εκτιμήσεών τους, σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ομίλου της Attica Group, ενώ επισημαίνουν ότι το πλέον ”σημαντικό” τρίμηνο στη διαμόρφωση μεγεθών στο σύνολο του έτους για την εταιρία είναι το τρίτο.

Το αµετάβλητο κόστος πωληθέντων, η µείωση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης και η μείωση των χρηµατοοικονοµικών εξόδων συνέβαλαν στη βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου, παρά την κάμψη των εσόδων.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 3 ευρώ και τη σύσταση ”equalweight”, καθώς και τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη της Attica Group επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία ταυτόχρονα θέτει υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο και τη σύσταση για τη μετοχή της Blue Star.

Σε μείωση της τιμής-στόχου θα προχωρήσει η Εγνατία, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” η Σίγμα Securities.

Ειδικότερα, ανάλογα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα του ομίλου της Attica Group σε επίπεδο τζίρου και EBITDA, ενώ συμπληρώνει ότι ήταν υψηλότερα όσον αφορά στα καθαρά κέρδη.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι η σηµαντική ενίσχυση του κόστους των καυσίμων ενσωματώθηκε στα αποτελέσματα για το πρώτο εξάµηνο, οδηγώντας σε αύξηση των λειτουργικών εξόδων των πλοίων.

Εξάλλου υπενθυμίζει ότι ο όμιλος Attica Group λειτουργούσε το πρώτο εξάµηνο του 2005 µε 16 πλοία (και δύο Ro-Ros) έναντι 18 πλοίων το πρώτο εξάµηνο του 2004.

Τέλος, η Marfin Analysis τονίζει ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους είναι το πλέον ενδεικτικό για τα αποτελέσματα του ομίλου στο σύνολο του έτους.

Και η Εγνατία Finance επισημαίνει, όμως, ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους παραμένει το πλέον σημαντικό για τον όμιλο της Attica.

Η Εγνατία Finance προβλέπει βελτίωση στον τζίρο του ομίλου στο δεύτερο εξάμηνο του 2005, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης αλλά και των αυξήσεων στα ναύλα από τον Ιούλιο.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance υπενθυμίζει ότι για το σύνολο του έτους προβλέπει ότι οι αυξήσεις στα ναύλα θα προσθέσουν επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ομίλου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι θα δημοσιεύσει σχετική ανάλυση για τον όμιλο της Attica, ώστε να συμπεριλάβει τις αυξήσεις των τιμών αλλά και τις ενισχυμένες τιμές του πετρελαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, εξηγεί πως αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά περίπου 10%, ενώ αναμένεται να περικόψει ανάλογα και την τιμή-στόχο, αν και –όπως επισημαίνει– υψηλότερα επίπεδα για τη μετοχή του ομίλου δικαιολογούνται από πλευράς θεμελιωδών στοιχείων.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει ότι σε γενικές γραμμές τα μεγέθη της Attica Group ήταν χαμηλότερα των προβλέψεών της λόγω των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, ενώ συμπληρώνει ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους (το οποίο συμβάλλει συνήθως κατά 38% στα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου και κατά 54% στα EBITDA) είναι παραδοσιακά το πιο ισχυρό τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για τις ξένες αγορές.

Η Σίγμα Securities επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Attica Group.

H Alpha Finance εξηγεί ότι παρά την ”αδυναµία” που παρουσίασαν τα έσοδα της Attica Group στο εξάμηνο, οι παράγοντες που συντέλεσαν στην αύξηση των κερδών µετά από φόρους ήταν το αµετάβλητο σε ετήσια βάση κόστος πωληθέντων, η µείωση της τάξεως του 10% σε ετήσια βάση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης και η µείωση της τάξεως του 25% σε ετήσια βάση των χρηµατοοικονοµικών εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v