Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 5 τίτλους

Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των Chipita (”reduce”), Φουρλή (”accumulate”), Frigoglass (”accumulate”), ΕΧΑΕ (”hold”) και Intracom (”under review”) προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”Η Σοφοκλέους ανακτά το momentum προτού δοκιμάσει νέα υψηλά”.

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 5 τίτλους
Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των Chipita, Φουρλή, Frigoglass, ΕΧΑΕ και Intracom προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”Η Σοφοκλέους ανακτά το momentum προτού δοκιμάσει νέα υψηλά”.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Chipita από ”hold” σε ”reduce” (λόγω της πρόσφατης απόδοσης της τιμής της μετοχής), αλλά και της Frigoglass από ”buy” σε ”accumulate”, καθώς και της ΕΧΑΕ από ”accumulate” σε ”hold”.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή αναβάθμισε σε ”accumulate” από ”hold” τη σύσταση για τη μετοχή της Φουρλής, ενώ έθεσε ”under review” (από ”hold”) τη μετοχή της Intracom.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ για την Chipita, των 7,25 ευρώ για τη μετοχή της Φουρλής, των 5,90 ευρώ για τη Frigoglass και των 6,30 ευρώ για την ΕΧΑΕ.

Επίσης, η Εγνατία Finance υπενθυμίζει ότι πρόσφατα άλλαξε (με σχετικά reports της) τις συστάσεις για τις μετοχές των Motor Oil και Γρ. Σαράντη.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της Σοφοκλέους, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως διατήρησε τις τάσεις συσσώρευσης την εβδομάδα που πέρασε, λόγω της απουσίας σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση αφενός και αφετέρου εναρμονισμένη με την εικόνα των διεθνών αγορών.

”Ελλείψει εναλλακτικών επενδύσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να προσφέρουν επαρκής αποδόσεις, η διάθεση για τοποθέτηση σε μετοχές παραμένει ισχυρή” αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής, που επισημαίνει όμως πως το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει θαμπό και δη στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Σοφοκλέους συνεχίζει να συγκρίνεται ευνοϊκά με τις ευρωπαϊκές αγορές, από πλευράς αποτίμησης, ενώ προσθέτει πως το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τους ελληνικούς τίτλους αναμένεται να διατηρηθεί ενεργό.

”Διατηρούμε την θετική της άποψη για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν περιθώριο ανόδου της τάξης του 8%-21%” επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, παρά το ”θεωρητικό περιθώριο ανόδου της τάξης του 20% που διαθέτει”, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”accumulate” για τις Εθνική (περιθώριο ανόδου 9,4%), Alpha Bank (περιθώριο ανόδου 10,8%) και Τράπεζα Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 7,8%), καθώς και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της EFG Eurobank (περιθώριο ανόδου 21,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v