Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dresdner Kleinwort: Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ - CosmΟΤΕ

Κάλυψη για τη μετοχή του ΟΤΕ με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 19,5 ευρώ ξεκινάει ο οίκος Dresdner Kleinwort με έκθεσή του στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της CosmΟΤΕ σε ”buy” από ’add” αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 18 ευρώ.

Dresdner Kleinwort: Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ - CosmΟΤΕ
Κάλυψη για τη μετοχή του ΟΤΕ με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 19,5 ευρώ ξεκινάει ο οίκος Dresdner Kleinwort με έκθεσή του στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της CosmΟΤΕ σε ”buy” από ”add” αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 18 ευρώ από 16,2 ευρώ προηγουμένως.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, η αποτίμηση του ΟΤΕ παραμένει ελκυστική, ακόμα και μετά το πρόσφατο ράλι, όπως σημειώνει η Dreisdner στο τμήμα της έκθεσης με τίτλο ”Για να αγοράσουμε τώρα ΟΤΕ;”.

Η ανάλυση των θεμελιωδών μεγεθών, αναφέρει η Dreisdner, καταδεικνύει ότι CosmΟΤΕ και σταθερή τηλεφωνία είναι υποτιμημένες κατά 14% και 20% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνεται, ο ΟΤΕ φαίνεται ελκυστικός ακόμα και σε σχετικούς όρους, ενώ παρατίθενται οι λόγοι που καθιστούν ελκυστικό τον Οργανισμό: Τα αποτελέσματα της εθελουσίας εξόδου, οι προβλέψεις της διοίκησης για την τριετία, η εκτιμώμενη ”έκπληξη” στη μερισματική απόδοση, η δημόσια εγγραφή της RomTelecom, η εξάλειψη του κινδύνου προσφοράς ποσοστού από το ελληνικό δημόσιο και οι δημόσιες εγγραφές.

Σχετικά με τη μετοχή της Cosmote, ο ξένος οίκος επισημαίνει ότι διαπραγματεύεται 14% χαμηλότερα από τη ”δίκαιη τιμή”. Επίσης, αναφέρει πως σε συνέχεια της κατά 15% υποαπόδοσης σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, η μετοχή διαπραγματεύεται 12,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και με 7% discount σε σχέση με την εγχώρια αγορά.

Στα θετικά της θυγατρικής του ΟΤΕ η Dresdner Kleinwort αναφέρει μεταξύ άλλων την περαιτέρω υποκατάσταση της αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας από την κινητή, αλλά και το ενδεχόμενο συνένωσης δυνάμεων στον χώρο, ενώ επισημαίνει παράλληλα πως δεδομένου ότι τα χαρακτηριστικά ολιγοπωλίου φαίνεται να διατηρούνται, οι ταμειακές ροές οι οποίες και ”υπόσχονται” υψηλό ρυθμό ανάπτυξης όσον αφορά στα μερίσματα είναι εξασφαλισμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v