Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η τάση, συσσώρευσης συνέχεια

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές, αφενός σε συνέχεια της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στη Γερμανία και αφετέρου λόγω της έλλειψης σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων από την εγχώρια αγορά, εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση. Τάσεις συσσώρευσης.

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η τάση, συσσώρευσης συνέχεια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σε συνέχεια του ”μπερδεμένου” αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών στη Γερμανία.

Αμετάβλητες προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στη Γερμανία.

Για τη Σοφοκλέους, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, θα συνεχιστεί η τάση που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance σημειώνει ότι οι τάσεις συσσώρευσης θα συνεχιστούν βραχυπρόθεσμα, λόγω της απουσίας σημαντικών ειδήσεων, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση μεγεθών εξαμήνου από εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως είναι οι Εμπορική (σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης), ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Εθνική, προκειμένου να λάβουν ορισμένα εναύσματα για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance προσθέτει ότι παρά την πρόσφατη συσσώρευση, συνεχίζει να υποστηρίζει την άποψη ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της Σοφοκλέους παραμένουν ανέπαφα, επισημαίνοντας ότι μεσοπρόθεσμα ο Γενικός Δείκτης θα δει νέα υψηλά.

Η Σίγμα Securities σημειώνει ότι κατά την άποψή της η Σοφοκλέους θα επηρεαστεί την εβδομάδα που διανύουμε από εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Εμπορική και η Intracom, αλλά και πιθανότατα από τον ΟΠΑΠ, οι οποίες και ενδέχεται να ανακοινώσουν τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου.

Εξάλλου, οριακά υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp ότι θα κινηθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τη θετική κίνηση που επέδειξε η Wall στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις.

Επίσης όσον αφορά στη Σοφοκλέους, η Eurocorp προβλέπει ότι θα ακολουθήσει την τάση των ξένων αγορών.

Τι έγινε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Σχεδόν αμετάβλητος με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προς το τέλος της συνεδρίασης έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή, αναφέρει η Marfin Analysis.

H χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι ο FTSE-20 κατέγραψε κέρδη 0,31%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη εμφάνισαν οι Εθνική Τράπεζα (2,74%), ∆ΕΗ (1,54%) και ΟΤΕ (0,36%).

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει ότι οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με ζημίες, με τον FTSE-40 να κλείνει πτωτικά κατά 0,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v