Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική ΑΧΕ: ”Βλέπει” επιλογές από την περιφέρεια

Δεν είναι έτοιμος ο Γ.Δ. να ξεπεράσει τις 3.330 – 3.335 µονάδες, αλλά παράλληλα τα περιθώρια υποχώρησης είναι περιορισμένα, επισημαίνει η Εμπορική Χρηματιστηριακή, ενώ προκρίνει το επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές - ιδιαίτερα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εμπορική ΑΧΕ: ”Βλέπει” επιλογές από την περιφέρεια
”Ανωριμότητα” του Γ.Δ. να ξεπεράσει τις 3.330 – 3.335 µονάδες, αλλά και έλλειψη σημαντικών περιθωρίων υποχώρησης για όσο χρονικό διάστηµα οι διεθνείς κεφαλαιαγορές (και ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές) διατηρούν την ανοδική τους τάση εντοπίζει η Εμπορική Χρηματιστηριακή σε τεχνική της ανάλυση με σημερινή ημερομηνία.

Η χρηματιστηριακή δεν παρατηρεί σημαντική διαφοροποίηση στην τεχνική εικόνα των τελευταίων ημερών, ενώ χαρακτηρίζει ”νέο στοίχημα” της αγοράς το κατά πόσον η πρόσφατη υποχώρηση προς τις 3.173 µονάδες ήταν µια βραχύβια διορθωτική κίνηση στο µεσοπρόθεσµο ανοδικό κανάλι και όχι το πρώτο καθοδικό κύµα µιας µεγαλύτερης υποχώρησης προς τις 3.100 – 3.000 µονάδες.

Ενδεχόµενη υποχώρηση χαµηλότερα του πρόσφατου χαµηλού στις 3.229 µονάδες θα αποδυναµώσει το ανοδικό σενάριο, σύμφωνα με την Εμπορική, και θα αυξήσει τις πιθανότητες να καλυφθεί το χάσµα τιµών ανάµεσα στις 3.224 µονάδες και 3.212 µονάδες, δοκιµάζοντας την αντοχή των 3.173 µονάδων (χαµηλότερο σηµείο από τις 20 Ιουλίου).

Σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα, προσθέτει η χρηματιστηριακή, αξιόλογες θεωρούνται οι στηρίξεις των 3.150 και 3.090 µονάδων.

Οι σηµαντικότεροι ευρωπαϊκοί χρηµατιστηριακοί δείκτες (DAX, Cac, FTSE) τις τελευταίες ηµέρες παλινδροµούν κοντά στα υψηλά έτους. Η τελική κατεύθυνση που θα πάρουν θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την αντίστοιχη βραχυχρόνια τάση του Γ.Δ. του Χ.Α.

Συµπερασµατικά, η Εμπορική διατηρεί τις επιφυλάξεις της για τη δυνατότητα του Γ.Δ. να ξεπεράσει στο άµεσο µέλλον την ισχυρή αντίσταση των 3.330 – 3.350 µονάδων και θεωρεί ότι δεν έχει πιστοποιηθεί η αντοχή των κοντινών στηρίξεων. ”Συνεχίζουµε να εστιάζουµε το ενδιαφέρον µας σε συγκεκριµένες επιλογές µετοχών (ιδιαίτερα της µεσαίας κεφαλαιοποίησης), που εµφανίζουν ισχυρό ανοδικό momentum µε παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών και ιδιαίτερα σε όσες διασπούν µεσοπρόθεσµες περιοχές αντίστασης”, αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v