Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Αλλαγή συστάσεων για OTE - CosmΟΤΕ

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της CosmΟΤΕ σε ”buy”, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 19 ευρώ, προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της (14/9), όπου παράλληλα υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”hold”, διατηρώντας την τιμή των 17,5 ευρώ.

Citigroup: Αλλαγή συστάσεων για OTE - CosmΟΤΕ
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της CosmΟΤΕ σε ”buy”, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 19 ευρώ από τα 15 ευρώ πριν, προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες με ημερομηνία 14/9 και τίτλο ”Η επόμενη γενιά επιστρέφει”.

Ωστόσο, στην ίδια έκθεση ο ξένος οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”hold”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 17,50 ευρώ.

Η μετοχή της CosmΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (14 Σεπτεμβρίου) στα 15,88 ευρώ και του ΟΤΕ στα 16,46 ευρώ.

Ο ξένος οίκος αναφέρεται στην έκθεσή του στα ”ισχυρά” σχέδια που έχει η CosmΟΤΕ για ανάπτυξη εκτός Ελλάδος, εκτιμώντας πως ο προγραμματισμός για τη Ρουμανία είναι ”αξιόπιστος”.

”Η εταιρία πρόκειται να εφαρμόσει το business plan που με επιτυχία λειτούργησε στη Βουλγαρία, προσαρμοσμένο ανάλογα, συμπεριλαμβανομένης και της διανομής”, επισημαίνει η Citigroup, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ”ευκαιρία”.

Το πλάνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ξένου οίκου, απαιτεί κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 60 εκατ. ευρώ εντός διετίας, με την προϋπόθεση ότι η CosmΟΤΕ θα κατακτήσει μερίδιο 15%-20% της αγοράς.

Παράλληλα, η Citigroup εκτιμά πως η CosmΟΤΕ έχει την ”ευκαιρία” να αναπτυχθεί στην εγχώρια αγορά με ρυθμό υψηλότερο της τάξεως του 6%-7% που έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί, ενώ προσθέτει ότι η εταιρία σχεδιάζει τους τρόπους με τους οποίους θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, εν μέσω διεύρυνσης του καταναλωτικού κοινού της.

”Δεν πιστεύουμε ότι η TIM Hellas ή η Q ή μια συγχώνευση αποτελούν απειλή”, επισημαίνει ο ξένος οίκος, συμπληρώνοντας ότι η δίκαιη τιμή υπολογίζεται υψηλότερα των 20 ευρώ, ενώ εξηγεί ότι η τιμή-στόχος των 19 ευρώ είναι με discount.

Σχετικά με τον ΟΤΕ, η Citigroup αναφέρει ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είναι στη σωστή κατεύθυνση, συμπληρώνοντας ότι ο χρονικός ορίζοντας της 14ης Οκτωβρίου (οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, καθώς και το ακριβές κόστος) δεν είναι απαραίτητο να αποτελέσει θετικό καταλύτη για τη μετοχή, αν και πρόκειται για μια ημερομηνία-ορόσημο στην ιστορία του Οργανισμού.

”Η αποτίμηση δεν είναι φτηνή, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται περίπου 15 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη χωρίς τη μερισματική απόδοση”, αναφέρει η Citigroup, η οποία συμπληρώνει ότι ”αν και η δίκαιη τιμή διαμορφώνεται υψηλότερα των 18,5 ευρώ, διατηρούμε αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 17,5 ευρώ, λόγω των απειλών που συμπεριλαμβάνει η εκτέλεση του σχεδίου αναδιοργάνωσης”.

”Ως εκ τούτου το μοντέλο αποτίμησής μας δεν αφήνει περιθώριο για διατήρηση της σύστασης buy”, τονίζει ο ξένος οίκος.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά και το συνολικό κόστος, η Marfin Analysis αναφέρει πως τα γεγονότα που αναμένουμε από την πλευρά του Οργανισμού είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη συμμετοχή του κράτους στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, τον τελικό αριθμό του προσωπικού που δέχτηκε να λάβει μέρος στο πρόγραμμα, αλλά και το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού που αναμένεται να ανακοινωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Και άλλες χρηματιστηριακές αναφέρονται, όμως, στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Finance σημειώνει πως παραμένει θετική για τη μετοχή του Οργανισμού, επαναδιατυπώνοντας την τιμή-στόχο των 22 ευρώ, ενώ την τιμή-στόχο των 18,5 ευρώ διατηρεί η Σίγμα Securities.

Παράλληλα, τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή του ΟΤΕ επαναδιατυπώνει η Εγνατία Finance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v