Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση 9% στα κέρδη προβλέπουν οι αναλυτές

Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη αναμένεται να εμφανίσει ο ΟΠΑΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2005, όπως προκύπτει από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων 11 αναλυτών. Στην αδυναμία του ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και στην αναδρομική αύξηση του ποσοστού διανομής κερδών του παιχνιδιού αποδίδουν την επιβράδυνση. Τι λένε Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Εγνατία Finance.

ΟΠΑΠ: Αύξηση 9% στα κέρδη προβλέπουν οι αναλυτές
Επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των καθαρών κερδών εκτιμούν οι αναλυτές πως θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2005.

Όπως προκύπτει από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων 11 αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το πρακτορείο Reuters, τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού θα εμφανίσουν στο πρώτο εξάμηνο του έτους αύξηση 9%.

Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα εξαμήνου προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 209,8 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, συγκριτικά με 192,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι αναλυτές εξηγούν πως η επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των κερδών (πέρυσι είχαν ενισχυθεί κατά 31,5% μη συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής των προβλέψεων για την Intralot) οφείλεται στη σημαντική αδυναμία του ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και στην αναδρομική αύξηση του ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού από το δεύτερο τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού αναμένεται να διαμορφωθούν στα 92,2 εκατ. ευρώ, έναντι 104,8 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ήτοι μειωμένα κατά 12%.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Securities, Εγνατία Finance, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC Παντελάκης, Π&Κ ΑΧΕΠΕΤ, Proton Securities και Σίγμα Securities.

Εξάλλου, στο πρωινό της report με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 2005 η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακοινώσει πως τα έσοδα έχουν διαμορφωθεί στα 1,709 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,2% σε ετήσια βάση.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως σε επίπεδο κερδών αναμένει αύξηση του μικτού κέρδους (εξαιρουμένων των αποσβέσεων) κατά 12,1%, στα 395,2 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 11,3%, στα 348,8 εκατ. ευρώ, και με το καθαρό κέρδος να διαμορφώνεται στα 230,3 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 20,2% από το περυσινό δημοσιευμένο διάστημα και υψηλότερα από το προσαρμοσμένο (για την αναστροφή των προβλέψεων της Intralot).

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ο ΟΠΑΠ ενδέχεται να πραγματοποιήσει πρόβλεψη για το επιπλέον κόστος, αποτέλεσμα της αύξηση της απόδοσης των παικτών του ”Πάμε Στοίχημα” σε 66% από 60% προηγουµένως.

”Η λογιστική αυτή αντιµετώπιση θα οδηγούσε σε καθαρά κέρδη από το Στοίχηµα κατά 7,1% χαµηλότερα στο εξάμηνο, ενώ θα συνέβαλε σε µεταφορά κερδών από το ’05 στο ’06”, συμπληρώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Η Εγνατία Finance σε ξεχωριστή της έκθεση (15/09) προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ θα αυξηθούν κατά 9,6%, διαμορφούμενα στα 210,8 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA εκτιμώνται στα 318,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 1,7%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”Hold” για τη μετοχή της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v