Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Σε ”equalweight” την υποβάθμισε η Π&Κ

Σε ”equalweight” υποβαθμίζει τη σύσταση για την Intracom η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, καθώς, όπως επισημαίνει, η μετοχή ξεπέρασε την τιμή-στόχο και τα θεμελιώδη μεγέθη της δεν υποστηρίζουν νέα αναβάθμιση. Μικτή υποδοχή των ανακοινώσεων από τις υπόλοιπες ΑΧΕ.

Intracom: Σε ”equalweight” την υποβάθμισε η Π&Κ
Σε ”equalweight” υποβαθμίζει τη σύσταση για την Intracom η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, καθώς, όπως επισημαίνει, η μετοχή ξεπέρασε την τιμή-στόχο και τα θεμελιώδη μεγέθη της δεν υποστηρίζουν νέα αναβάθμιση.

Αν και η Π&Κ αξιολογεί θετικά την είσοδο στις τηλεπικοινωνίες, εκτιμά ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο κατά την εκτέλεση των σχεδιαζόμενων κινήσεων.

”Μικτή” είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι υπόλοιπες ΑΧΕ στις χθεσινές ανακοινώσεις για την Intracom. Η Marfin Analysis αναφέρεται στις συνέργειες και στις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από την είσοδο της εταιρίας στις τηλεπικοινωνίες, ενώ επισημαίνει πως η απόκτηση μεγαλύτερου ποσοστού στη FORTHnet μπορεί τελικά να κοστίσει περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Για τον ανταγωνισμό, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως θα είναι οξύς και μπορεί να φέρει δυσκολία στην κατάκτηση του σχεδιαζόμενου από την Intracom μεριδίου αγοράς.

Από την πλευρά της η Σίγμα είναι ικανοποιημένη με τη στρατηγική επανατοποθέτησης της εταιρίας σε μια αγορά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ωστόσο και η Σίγμα βρίσκεται εν αναμονή συγκεκριμένων οικονομικών στοιχείων πριν προχωρήσει σε ανοδική αναβάθμιση των προβλέψεών της. Η σύσταση της Σίγμα για την Intracom είναι ”neutral” και η τιμή-στόχος τα 4,84 ευρώ.

Επιφυλακτική στάση έναντι της μετοχής υιοθετεί η Εγνατία Finance, δεδομένης και της πρόσφατης ανόδου της μετοχής, αν και ”καλοδέχεται” την ανάμειξη της Intracom στη σταθερή τηλεφωνία, συνυπολογίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και τις συνέργειες για τον όμιλο.



”Πολλά κομμάτια του παζλ ακόμη λείπουν” λέει η Alpha Finance, αναφέροντας χαρακτηριστικά ερωτήματα όπως: Πρόκειται η Intracom να φτιάξει δικό της δίκτυο ή να αποκτήσει ένα υπάρχον; Ποιες είναι οι κεφαλαιακές δαπάνες που απαιτούνται; Πώς θα αντιδράσει ο ΟΤΕ σε όρους τιμολόγησης και προσφοράς προϊόντων;

Η αγορά φαίνεται ότι ήδη προεξοφλεί την επιτυχία του εγχειρήματος της Intracom, λέει η Alpha Finance. Η ίδια εκτιμά ότι η Intracom ”είναι στη σωστή κατεύθυνση” βάσει των όσων ακούστηκαν εχθές, οι λεπτομέρειες των οποίων πρόκειται να γνωστοποιηθούν στις 6 Ιανουαρίου.

Τέλος, θετική για την αναδιάρθρωση είναι η Proton Securities, αφού όπως λέει θα καταστήσει την εταιρία περισσότερο ”αναγνώσιμη” στη χρηματοοικονομική κοινότητα.

Η Εθνική ΑΧΕ εμφανίζεται θετική λόγω του ότι η αγορά ευρυζωνικών δικτύων φαίνεται να έχει δυνατότητες ισχυρής ανάπτυξης και του ότι το υψηλό μερίδιο αγοράς του ΟΤΕ σε ευρυζωνικά και παραδοσιακά δίκτυα δεν φαίνεται να είναι διατηρήσιμα. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει και ορισμένες αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ότι τα οφέλη αυτής της στρατηγικής για την Intracom πιθανόν δεν θα είναι ορατά μεσοπρόθεσμα και με το ότι βραχυπρόθεσμα, πιθανόν εμπλακεί σε συζητήσεις για εξαγορές, όπου οι αποτιμήσεις ίσως είναι με ”υψηλές αποτιμήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v