Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ικανοποίηση” ΑΧΕ για την απελευθέρωση στα ναύλα

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι αναλυτές για τις εξαγγελίες του κ. Κεφαλογιάννη αναφορικά με την απελευθέρωση των ναύλων σε τρεις γραμμές. Η Eurobank Sec. εκτιμά πως η Hellenic Seaways και η Blue Star Ferries είναι μερικές από τις εταιρίες που θα ωφεληθούν.

”Ικανοποίηση” ΑΧΕ για την απελευθέρωση στα ναύλα
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι αναλυτές για τις εξαγγελίες του κ. Κεφαλογιάννη αναφορικά με την απελευθέρωση των ναύλων σε τρεις γραμμές, υπό την προυπόθεση ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

Ειδικότερα, θετική και προς την κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών γραμμών χαρακτηρίζει η EFG Eurobank Sec. την απελευθέρωση των εισιτηρίων οικονομικής θέσης στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα, που εξήγγειλε χθες ο κ. Kεφαλογιάννης.

H χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (8/9) εκτιμά πως η Hellenic Seaways και η Blue Star Ferries είναι μερικές από τις εταιρίες που θα ωφεληθούν από τη μερική απελευθέρωση των ναύλων.

Από την πλευρά της η HSBC κρίνει ως ικανοποιητική εξέλιξη τα μέτρα του κ. Κεφαλογιάννη για την απελευθέρωση, ενώ ανάλογες εκτιμήσεις εκφράζει και η Marfin Analysis.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, τη μερική απελευθέρωση πέρα από τα λιμάνια Κύμης, Λαυρίου, Ραφήνας, Ελευσίνας και στο λιμάνι του Πειραιά. (Απελευθέρωση εκεί που λειτουργεί ο ανταγωνισμός, εκεί που υπάρχουν πάνω από 3 εταιρίες και εκεί που υπάρχει μεγάλος όγκος επιβατών και οχημάτων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v