Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς υποδέχτηκαν οι ΑΧΕ τα αποτελέσματα της Notos

Τη στρατηγική της αναφορικά με την επέκταση σε νέες αγορές, αλλά και την προσήλωση της διοίκησης στους οικονομικούς στόχους για το σύνολο του 2005 ξεχωρίζουν οι χρηματιστηριακές από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Notos.

Πώς υποδέχτηκαν οι ΑΧΕ τα αποτελέσματα της Notos
Τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων της Notos υπογραμμίζει η Eurobank Securities, αν και επισημαίνει πως η συνεισφορά τους είναι ακόμη χαμηλή, παρά το ότι παρατηρείται δραστηριότητα στην κατεύθυνση της επέκτασης σε νέες αγορές.

Στην αύξηση των προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κερδών εστιάζει το πρωινό report της Εμπορικής, εντοπίζοντας ως κύριο λόγο πέρα από τα μικτά κέρδη και το πρόσθετο έσοδο από την πώληση διαμερισμάτων. Τα αντίστοιχα έσοδα περιθώρια των κλάδων καλλυντικών και λιανικής ήταν μειωμένα λόγω των αυξημένων εσόδων προώθησης, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Notos Com η Εγνατία, ενώ όπως αναφέρει στο πρωινό της report προτίθεται να αναπροσαρμόσει τις εκτιμήσεις της προς τα κάτω. Προς το παρόν, ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση για ”συσσώρευση”.

Από την πλευρά της η ΗSBC σε ξεχωριστή της έκθεση (07/09) κρίνει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Notos Com κατώτερα των εκτιμήσεων. Τα ΕΒΙΤDA και τα προ φόρων κέρδη επηρεάστηκαν αρνητικά από τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ η πορεία των πωλήσεων β΄ τριμήνου είναι μέτρια, επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Παράλληλα η HSBC στέκεται στις θετικές εκτιμήσεις της διοίκησης της Notos Com για το γ΄ τρίμηνο του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v