Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Τα 16,5 ευρώ ”βλέπει” η Alpha Finance

Με τιμή-στόχο τα 16,5 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος ύψους 0,8 ευρώ για τη χρήση του 2005) και σύσταση ”οutperform” ξεκινάει η Alpha Finance κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου. Διατηρεί την τιμή των 4,7 ευρώ για το Μαίλλη.

Motor Oil: Τα 16,5 ευρώ ”βλέπει” η Alpha Finance
Με τιμή-στόχο τα 16,5 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος ύψους 0,8 ευρώ για τη χρήση του 2005) και σύσταση ”οutperform” ξεκινάει η Alpha Finance κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Καθαρή διύλιση στα καλύτερά της”.

Η μετοχή της Motor Oil ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (6 Σεπτεμβρίου) στα 15,06 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην ικανότητα της Motor Oil να δημιουργεί ρευστότητα, στη σταθερά υψηλή μερισματική πολιτική που ακολουθεί, και κυρίως στα υψηλά επίπεδα μόχλευσης που διέπουν τη δραστηριότητά της στην αγορά της διύλισης.

Όλα αυτά συνθέτουν μια ελκυστική επενδυτική υπόθεση, συμπληρώνει η Alpha Finance.

Στα θετικά της Motor Oil η Alpha Finance αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαφοροποιημένο προϊοντικό μείγμα, τον σημαντικό αριθμό των πελατών που διαθέτει στο εξωτερικό, την τοποθεσία που βρίσκονται τα διυλιστήρια (τα οποία και προσδίδουν αξία στον όμιλο), αλλά και την αποδεδειγμένα καλή πορεία της διοίκησης.

Στα αρνητικά η χρηματιστηριακή σημειώνει το περιορισμένο free float της μετοχής (16,2%), το ενδεχόμενο να μεταβιβάσει η Aramco το 41,9% που κατέχει στη Motor Oil, καθώς και το ενδεχόμενο της οικονομικής επιβράδυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξάλλου, η Alpha Finance σε έκθεσή της (06/09) χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ εξαμήνου του Μαίλλη χαμηλότερα των εκτιμήσεων, διατηρώντας παράλληλα την τιμή-στόχο των 4,7 ευρώ και τη σύσταση ”Outperform”.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναθεωρεί χαμηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή 2005 και 2006 της εταιρίας, στα 0,28 και 0,36 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο τίτλος της έκθεσης οι καταστάσεις ίσως αναστραφούν στο τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή του Μαίλλη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου στα 3,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v