Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Εκτιμήσεις για μεγέθη β’ τριμήνου ΔΕΗ-ΟΠΑΠ

Με αύξηση 4,4% στα έσοδα και πτώση 35% στα καθαρά κέρδη εκτιμά η HSBC πως θα κλείσει το β’ τρίμηνο του 2005 για τη ΔΕΗ. Για τον ΟΠΑΠ προβλέπει αύξηση 2% στα έσοδα β’ τριμήνου και μείωση 8,1% στα κέρδη. Στα 20,75 ευρώ η τιμή-στόχος για ΔΕΗ και στα 25,3 ευρώ για ΟΠΑΠ συνιστώντας ”neutral”.

HSBC: Εκτιμήσεις για μεγέθη β’ τριμήνου ΔΕΗ-ΟΠΑΠ
”Αδύναμα” εκτιμά η HSBC πως ενδέχεται να είναι τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ, λόγω των σημαντικά αυξημένων τιμών του πετρελαίου, αλλά και των δαπανών για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ σε έκθεση με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 20,75 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Σε ξεχωριστή της ανάλυση η HSBC υπενθυμίζει πως έχει θέσει την τιμή-στόχο των 25,3 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, για την οποία συνιστά ”neutral”, ενώ προβλέπει ότι τα μεγέθη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν αύξηση στο εξάμηνο.

Τόσο η ΔΕΗ όσο και ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η HSBC αναφέρει πως ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ στο β’ τρίμηνο του 2005 αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 4,4%, διαμορφούμενος στα 1,002 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA του δευτέρου τριμήνου του 2005 για τη ΔΕΗ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 19%, στα 230 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου να παρουσιάζουν κάμψη 14%.

Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 35% στο β’ τρίμηνο του έτους διαμορφούμενα στα 50 εκατ. ευρώ, παρά τον χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, αναφέρει η HSBC.

Σε επίπεδο εξαμήνου, η HSBC προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ θα φτάσει στα 2,081 δισ. ευρώ, σε σχέση με 2,003 δισ. ευρώ στο περυσινό πρώτο εξάμηνο, αυξημένος κατά 3,9%.

Τα καθαρά κέρδη της Επιχείρησης, όμως, αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη 14%, καθώς ο οίκος τα τοποθετεί στα 166,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 192,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Για τον ΟΠΑΠ, η HSBC αναμένει αύξηση 2% στα έσοδα του β’ τριμήνου, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 828,3 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, και όσον αφορά στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου, ο οίκος εκτιμά πως θα υποβοηθηθούν από τα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έσοδα, τις χαμηλότερες αποσβέσεις και κυρίως από τον χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, ενώ προβλέπει ότι θα καταγράψουν αύξηση 9,2% καθώς τα τοποθετεί στα 210 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σε επίπεδο β’ τριμήνου αναμένει μείωση 8,1%, καθώς εκτιμά ότι θα υποχωρήσουν στα 96,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 104,8 εκατ. ευρώ του β’ τριμήνου του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v