Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Αβλαβής η τυχόν ”έξοδος” της Aramco

Ο τυχόν πλήρης έλεγχος της Motor Oil από την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θα αλλάξει τις θεμελιώδεις προοπτικές της εταιρίας ή τη στρατηγική της, ενώ δεν θα λειτουργήσει αρνητικά ούτε ια τη μετοχή, εκτιμά στο πρωινό της report η Π&Κ Χρηματιστηριακή.

Motor Oil: Αβλαβής η τυχόν ”έξοδος” της Aramco
Ο τυχόν πλήρης έλεγχος της Motor Oil από την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θα αλλάξει τις θεμελιώδεις προοπτικές της εταιρίας ή τη στρατηγική της εκτιμά στο πρωινό της report η Π&Κ Χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που θέλουν την πλευρά της Aramco να έχει ήδη κοινοποιήσει στους Έλληνες μεγαλομετόχους τις προθέσεις της να πουλήσει το ποσοστό της.

Η Π&Κ επισημαίνει ακόμη για τη Motor Oil τα περιθώρια κέρδους και τη διατηρήσιμη μερισματική απόδοση. Επίσης η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το ”κλειδί” στην ισχύ της Aramco είναι η παραγωγή πετρελαίου (και όχι η διύλιση), μια περιοχή που βρίσκεται εκτός των στρατηγικών στόχων της Motor Oil.

Έτσι, η Π&Κ δεν εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Aramco από τη Motor Oil θα είναι αρνητική για τη μετοχή.

Συνολικά, η Aramco κατέχει άμεσα και έμμεσα το 41,9% της Motor Oil, ενώ σε περίπτωση που η πρώτη θελήσει να πουλήσει, η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v