Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Τιμές-στόχοι από Morgan Stanley - Marfin

Κάλυψη για τη μετοχή της Coca Cola 3E με τιμή-στόχο τα 24 ευρώ και σύσταση ”underweight” ξεκίνησε η Morgan Stanley (6 Σεπτεμβρίου). Την ίδια στιγμή η Marfin Analysis προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 25,60 ευρώ, από τα 23 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας όμως τη σύσταση σε ”neutral”.

3E: Τιμές-στόχοι από Morgan Stanley - Marfin
Κάλυψη για τη μετοχή της Coca Cola 3E με τιμή-στόχο τα 24 ευρώ και σύσταση ”underweight” ξεκινά η Morgan Stanley σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Σε γλυκό σημείο, αλλά για πόσο;”.

Την ίδια στιγμή η Marfin Analysis, σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Ισχυρό outlook για το έτος... υψηλότερες προσδοκίες από το 2006 και μετά”, αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρίας στα 25,60 ευρώ, από τα 23 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”neutral”.

Η μετοχή της Coca Cola 3E ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (5 Σεπτεμβρίου) στα 24,98 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως έχει τη δυνατότητα να καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης από την παρουσία της στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Συμπληρώνει δε πως αναμένει μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στον όγκο των πωλήσεων, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να κινούνται οριακά υψηλότερα, ενώ για τα κέρδη αναμένει διψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο, ο ξένος οίκος αναφέρει πως είναι δύσκολο να είναι ”θετικός” για τη μετοχή της εταιρίας, καθώς αμφιβάλλει για το ότι η Coca Cola 3E μπορεί να διατηρήσει το υψηλό της Ρ/Ε, πόσο μάλλον να το διευρύνει.

Τονίζει πάντως πως οι εξαγορές δύνανται να διατηρήσουν το momentum, συμπληρώνει όμως πως είναι μάλλον απίθανο να βελτιώσουν τις αποδόσεις.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis αναφέρει πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των ”ισχυρών” αποτελεσμάτων β’ τριμήνου από την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα του 2006 και μετά.

Σε ό,τι αφορά την υποβάθμιση της σύστασης σε ”neutral”, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής εξηγεί πως οφείλεται στην πρόσφατη πορεία της τιμής της μετοχής.

”Οι προοπτικές του ομίλου είναι πλήρως αποτιμημένες στα τρέχοντα επίπεδα”, σημειώνει η Marfin Analysis, συμπληρώνοντας ότι ”το premium με το οποίο διαπραγματεύεται η τιμή της μετοχής είναι δικαιολογημένο κατά την άποψή μας, καθώς η Coca Cola 3E έχει ένα ελκυστικό outlook κερδοφορίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v