Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υψηλότερες τιμές από Π&Κ, Εγνατία (upd)

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 19 ευρώ, από τα 16,5 ευρώ πριν, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθέση της με ημερομηνία 31 Αυγούστου και τίτλο ”Ένα ισορροπημένο τρίμηνο που στηρίζεται από θυγατρικές στην κινητή και διεθνή τηλεφωνία”, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”. Αύξηση τιμής στα 18,3 ευρώ, από Εγνατία.

ΟΤΕ: Υψηλότερες τιμές από Π&Κ, Εγνατία (upd)
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτουν για τη μετοχή του ΟΤΕ η Π&Κ Χρηματιστηριακή και η Εγνατία Finance, με την τελευταία να αναβαθμίζει παράλληλα και την σύσταση.

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 19 ευρώ, από τα 16,5 ευρώ πριν, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθέση της με ημερομηνία 31 Αυγούστου και τίτλο ”Ένα ισορροπημένο τρίμηνο που στηρίζεται από θυγατρικές στην κινητή και διεθνή τηλεφωνία”, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (1 Σεπτεμβρίου) στα 16,96 ευρώ.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου 2005 του ΟΤΕ, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τις ”ισχυρές” επιδόσεις των Cosmote και RomΤelecom, οι οποίες –εν μέρει– αντισταθμίστηκαν από τη διατηρούμενη (με χαμηλότερους, όμως, ρυθμούς) αδυναμία της εγχώριας αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.

Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της αναφέρει τρία σημεία τα οποία αποτελούν ”κλειδιά” για τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, επισημαίνει τους μειωμένους κινδύνους που υπάρχουν όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ενώ παράλληλα αναφέρει πως θα δοθούν ενημερωμένα στοιχεία και θα γίνει παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΤΕ εντός του φθινοπώρου του 2005. Εξάλλου, αναμένει θετικές επιδράσεις στα κόστη από το 2006 και μετά.

Παράλληλα, κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες ενδείξεις σταθεροποίησης του μεριδίου αγοράς όσον αφορά στον αερόχρονο, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τη δημιουργία ταμειακών ροών, την ισχυρή ταμειακή ρευστότητα, αλλά και την κίνηση κεφαλαίου στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Το τρίτο σημείο-”κλειδί” για τον ΟΤΕ, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, αφορά στις αποδόσεις των ξένων θυγατρικών.

Στο μεταξύ, στα 18,3 ευρώ, από 16,6 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Εγνατία Finance, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε Accumulate.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει την θετική της άποψη για ”την επενδυτική περίπτωση του ΟΤΕ”, ενώ εκτιμά ότι ο βαθμός αποδοχής των εργαζομένων στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του οργανισμού θα κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις.

Παράλληλα και σε ό,τι αοφρά το εξάμηνο τονίζει την θετική συμβολή τόσο της Cosmote όσο και της Romtelecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v