Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Από θυγατρικές η έκπληξη λένε οι αναλυτές

Στις θυγατρικές του εξωτερικού και κυρίως στη RomTelecom, στα κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές, αλλά και στα μερίσματα ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που πήρε ο ΟΤΕ από την Τelecom Serbia αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του ΟΤΕ στο α΄ εξάμηνο. Διατηρεί τα 15,7 ευρώ και ”neutral”.

ΟΤΕ: Από θυγατρικές η έκπληξη λένε οι αναλυτές
Στις θυγατρικές του εξωτερικού και κυρίως στη RomTelecom, στα κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές ύψους 7,8 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επίσης κυρίως από τη RomTelecom, αλλά και στα μερίσματα ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που πήρε ο ΟΤΕ από την Τelecom Serbia αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του Οργανισμού στο α΄ εξάμηνο.

Ειδικότερα, σε ανάλυσή της με τίτλο ”Οι θυγατρικές υπερβαίνουν τις προβλέψεις” η Marfin Analysis επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15,7 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ και τη σύσταση ”neutral”, εξηγώντας ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις ”ισχυρές” επιδόσεις της τιμής της μετοχής από τις αρχές του χρόνου, τα θετικά νέα ήδη αποτυπώνονται στην τιμή της μετοχής και ως εκ τούτου υπάρχει περιορισμένο περιθώριο για υπεραπόδοση.

”Θα επανεξετάσουμε τα αποτελέσματα λαμβάνοντας υπόψη και τις λεπτομέρειες που θα δοθούν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουμε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών μας και της δίκαιης τιμής, κυρίως λόγω της αναβάθμισης των εκτιμήσεων για τις Cosmote και RomTelecom”, επισημαίνει η Marfin Analysis.

Στο μεταξύ, ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου του ΟΤΕ η Lehman Brothers σε report της (31/8), στο οποίο διατηρεί την τιμή-στόχο των 18,5 ευρώ και τη σύσταση ”Equalweight”.

Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι τα έσοδα και τα EBITDA της σταθερής τηλεφωνίας κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ αντίθετα τα έσοδα της Romtelecom διαμορφώθηκαν κατά 5% υψηλότερα από τις προβλέψεις της.

Από την πλευρά της η HSBC σε report της (31/08) θεωρεί τα μεγέθη β΄ τριμήνου του ΟΤΕ ως ικανοποιητικά, ενώ θέτει τιμή-στόχο τα 16 ευρώ με σύσταση ”Neutral”.

Παράλληλα αναφέρεται στην σημαντική συμβολή των συναλλαγματικών διαφορών αλλά και στα μερίσματα που έλαβε ο ΟΤΕ από την Telecom Serbia, ενώ κρίνει ως ισχυρές τις πωλήσεις β΄ τριμήνου της Romtelecom.

Τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 του ΟΤΕ συμβάδισαν με τις εκτιμήσεις σε λειτουργικό επίπεδο αλλά ήταν ισχυρότερα στα καθαρά κέρδη, κρίνει η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της (31/08), στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 16,6 ευρώ και τη σύσταση ”Hold” για τη μετοχή του οργανισμού.

H χρηματιστηριακή αποδίδει την έκπληξη στα κέρδη του ΟΤΕ στις συναλλαγματικές διαφορές αλλά και στα μερίσματα που εισέρευσαν στα ταμεία του οργανισμού από την Telecom Serbia. Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται ότι τα πρώτα σημάδια από το βαθμό αποδοχής του προγράμματος εθελουσίας εξόδου είναι ενθαρρυντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v