Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα καθορίσει τα κέρδη εξαμήνου σε ΟΤΕ και Alpha

Τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 ανακοινώνουν αύριο, 31 Αυγούστου 2005, η Alpha Bank και ο ΟΤΕ. Tα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα κινηθούν οριακά υψηλότερα, ενώ για τον ΟΤΕ προβλέπεται ισχυρή αύξηση στα καθαρά κέρδη.

Τι θα καθορίσει τα κέρδη εξαμήνου σε ΟΤΕ και Alpha
Τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 ανακοινώνουν αύριο, 31 Αυγούστου 2005, η Alpha Bank και ο ΟΤΕ, με τους αναλυτές να προσδιορίζουν τα σημεία-”κλειδιά” που θα καθορίσουν τις τάσεις.

Για τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της τράπεζας η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι θα κινηθούν οριακά υψηλότερα, κυρίως λόγω της έλλειψης των έκτακτων κερδών από την πώληση της συμμετοχής στην Delta Singular, που πραγματοποιήθηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιπροσθέτως, αρνητικά στα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να συμβάλουν τα αδύναμα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές της Alpha Bank.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, οι εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο για το εξάμηνο όσο και το τρίμηνο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Επίσης προβλέπεται μείωση στα κόστη του οργανισμού, καθώς εκλείπουν τα βάρη των Ολυμπιακών Αγώνων που επιβάρυναν τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη του οργανισμού.

Συνολικά, αναμένεται οι τάσεις που παρατηρήθηκαν στο α΄ τρίμηνο να συνεχιστούν, με την αναδιάρθρωση της RomΤelecom να ευνοεί περαιτέρω τα μεγέθη, ενώ η προσοχή θα εστιαστεί στο βαθμό αποδοχής του πρόγραμματος εθελούσιας εξόδου από το προσωπικό του ΟΤΕ. Ως εκ τούτου εκτιμάται αύξηση στα επίπεδα του 90%.

* Τα αναλυτικά δημοσιεύματα του euro2day.gr για τα μεγέθη εξαμήνου των ΟΤΕ - Alpha Βank είναι στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v